5 tipov pre aktívny pracovný deň

5 tipov pre aktívny pracovný deň

Podľa najnovších štúdií by mal za každým 45-60 minútovým sedením nasledovať približne 10 minútový pohyb. Počas sedenia je totižto veľká časť tela "zablokovaná", čo môže spôsobovať bolesť v mnohých častiach tela, ako napríklad v rukách, chrbte, či krku. Svaly sú vystavené statickému zaťaženiu a krvný obeh klesá. Prinášame Vám 5 tipov, ktoré Vás vymania z celodenného sedenia a prinesú Vám do práce trochu obohacujúceho zhonu:

 

  1. Z času na čas vymeňte klasické kancelárske stoličky za „aktívne“ ako napríklad balančné lopty alebo pilates stoličky. Pre Vaše telo to predstavuje neustálu koncentráciu na správnu polohu pri sedení, čo zosilňuje driekové svalstvo.
     
  2. Prečo celý deň sedieť, ak môžete aj stáť? Výškovo nastaviteľné stoly ponúkajú možnosť meniť polohy pri práci. Počas státia máme lepšie držanie tela, pričom sa nám zlepšuje cirkulácia krvi v tele. Aby ste si to sťažili, môžete vyskúšať chvíľu stáť na jednej nohe, či robiť výpony na lýtka.
     
  3. Počas obedovej prestávky si doprajte prechádzku na čerstvom vzduchu.
     
  4. Premiestnite tlačiareň aj zakladače pár metrov od Vášho pracovného miesta aby ste sa k nim museli prejsť.
     
  5. Ak máte správu pre svojho kolegu, vstaňte a choďte mu to povedať osobne namiesto odosielania emailov či telefonovania.

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).