Ako vytvoriť aktívne prostredie v školskej triede

Ako vytvoriť aktívne prostredie v školskej triede

Len málo verejných priestorov bude v budúcnosti zohrávať takú dôležitú úlohu ako naše školské triedy. A tak ako nabádame pracujúcich, aby boli aktívni a zlepšili svoje držanie tela v práci, a vyhli sa tak negatívnym zdravotným účinkom sedavého zamestnania, je veľmi významná prítomnosť aktívneho nábytku aj vo svete škôl. S aktívnym školským nábytkom máme bohaté skúsenosti, preto vám prinášame niekoľko tipov, ako si môžete zariadiť triedu tak, aby ste svojim žiakom poskytli čo najlepšie prostredie - teraz aj v budúcnosti.

Dobrý vplyv na telo a myseľ

Naše návrhy aktívnej triedy sú založené na dobre známych poznatkoch. Je dobre známe, že fyzická aktivita ovplyvňuje mozog, že pohyb a učenie spolu súvisia a že občasná zmena polohy uľahčuje sústredenie. Prechod zo sedu do stoja tiež zlepšuje aktiváciu svalov, rovnováhu a krvný obeh. Aktívne učenie preto prospieva mysli aj telu. Je to ako 1 + 1 = 3.

Čím viac aktivity v škole, tým lepšie

Stoly, ktoré poskytujú flexibilitu

Výškovo nastaviteľné školské stoly otvárajú žiakom veľké možnosti. Môžu si vybrať, kedy je čas sedieť alebo stáť. To všetko preto, aby sa vyhli jednostrannej námahe a mohli sa sústrediť na štúdium. Ďalšou možnosťou je kombinácia nízkych školských lavíc s vysokými stolmi na skupinovú prácu. Študenti tak rovnako striedajú pracovné polohy, čo je vítané spestrenie.

Výškovo nastaviteľné školské stoly

Balančná stolička UP
158,- €

Rôzne typy sedacieho nábytku

Samotné sedenie nie je zlé. Ide len o to, aby ste nesedeli celý deň. Pokiaľ ide o sedenie, každý má svoj vlastný štýl, preto je dobré mať  školské stoličky, ktoré sa dajú používať viacerými spôsobmi. Balančné stoličky a sedlové stoličky umožňujú vzpriamené sedenie a ich výhodou je variabilná výška, ktorá tiež poskytuje rozmanitosť. Na nich, rovnako ako na balančných loptách, sú žiaci nútení aktivovať brušné svaly, aby mali správne držanie tela. A to bez toho, aby si uvedomovali námahu - alebo stratu koncentrácie.

Zobraziť všetky stoličky pre školy a verejné prostredie

Uvoľnenie energie

Pre mnohých študentov je náročné zostať v pokoji počas vyučovania. Avšak mozgová aktivita je podporovaná fyzickou aktivitou. Preto pridanie stacionárneho bicykla alebo pedálového trenažéra prináša výhody pre učenie aj pokoj v triede. Oba produkty sa dajú ľahko prenášať od žiaka k žiakovi, ale zatiaľ čo stacionárny bicykel je riešením typu "všetko v jednom", pedálový trenažér sa používa s bežnou školskou stoličkou. Pedálový trenažér je teraz k dispozícii aj v nízkej verzii určenej pre osoby vysoké 140 - 160 cm.

Biele tabule a sklenené magnetické tabule

Státie je dobré pre našu schopnosť spolupracovať - a teda aj pre skupinovú prácu. Výsledky nášho spoločného úsilia by sa mali zhromažďovať na tabuli. Okrem prezentovania vlastných nápadov sa môžete inšpirovať - a učiť - aj od iných skupín. Používanie bielej tabule tiež uľahčuje učiteľovi sledovať, čo sa deje a ktoré skupiny potrebujú pomoc.

Ako správne čistiť biele magnetické tabule?

Nezabudnite na dobrú akustiku

So zvyšujúcou sa aktivitou v miestnosti sa zvyšuje aj hladina hluku, preto sú stropné a nástenné akustické panely vždy dobrou investíciou. Veľmi užitočné môžu byť aj pohovky potiahnuté látkou, paravány a hrubé závesy, ako aj školské lavice so stolovými doskami pohlcujúcimi zvuk. Na odhlučnenie sú skvelé aj koberce, ktoré umožňujú študentom ležať a zároveň sa učiť. To možno nevyzerá veľmi aktívne, ale podporuje rozmanitosť - a to je základný kameň aktívnej triedy!

Zobraziť paravány a akustické panely

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).