Ako si vybrať správne šatňové skrinky do školy

Ako si vybrať správne šatňové skrinky do školy

Každá škola potrebuje bezpečný úložný priestor pre študentov, aby si mohli svoje veci bezpečne uschovať. Mala by preto zabezpečiť svojim študentom skrinky do šatne, skrinky na chodbu či skrinky na topánky. Školský nábytok musí vydržať intenzívne používanie, musí byť pre študentov ľahko prístupný a musí byť uzamykateľný. Na bližšie podrobnosti na pozrieme v dnešnom článku.

Uzamykateľné skrinky do školy - na čo treba dávať pozor pri výbere?

Materiál, veľkosti a účely využitia

Čo sa materiálu týka, najčastejšie sa používajú klasické plechové skrine, ktoré sú veľmi odolné, majú vysokú nosnosť a zvládnu aj tvrdšie zaobchádzanie, čo je pre školy ideálna voľba. Viac dizajnové sú samozrejme drevené úložné skrine, ktoré vytvoria krásny prvý dojem, no sú oveľa náchylnejšie na zaobchádzanie a nerobí im dobre vlhké prostredie. 

Ak potrebujete práve šatňové skrine do školy alebo skrine na chodbu, kde si budú študenti odkladať svoje veci, uistite sa, že vybrané skrinky majú správnu výšku pre vašich študentov. Štandardné šatňové skrinky sú zvyčajne vysoké približne 1,8 metra a pre žiakov 1. stupňa môžu byť ťažko prístupné. V týchto prípadoch je vhodné zvoliť nízke skrinky do šatne s výškou do 150 cm. Tie však štandardne v našej ponuke nenájdete a viac informácii o tomto type skriniek vám poskytnú naši obchodní zástupci tu.

Visiace zámky - jednoduché riešenie s vysokou flexibilitou

Pre školy sú dobrým nápadom priehradkové skrinky s uzamykaním na visiaci zámok. To má 2 výhody jednoduché zabezpečenie a možnosť využívania skriniek viacerými študentmi. Týmto spôsobom naviac znížite riziko straty kľúčov na konci školského roka! Navrhnite žiakom, aby si zvolili visiace kombinačné zámky a o kľúče sa vôbec nemusíte starať.

Šikmé striešky zlepšujú hygienu

Zabráňte študentom odkladať oblečenie alebo odpadky na hornú časť skriniek zaobstaraním šatňových skriniek so šikmou strieškou. Má to niekoľko výhod. Pomôžu vytvoriť hygienickejšie prostredie tým, že zabránia hromadeniu prachu alebo odpadkov, ktoré študenti radi odložia na hornú časť skriniek. Vaša škola bude vďaka tomu vyzerať čistejšie aj bez dodatočnej práce pre upratovačky. Väčšina našich šatňových skriniek je k dispozícii aj v prevedení so šikmou strieškou.

Cirkulácia vzduchu zabraňuje nepríjemným zápachom

Vyberte si šatňové skrinky, s dobrým vetraním, ktoré zabezpečia stálu cirkuláciu vzduchu medzi skrinkami a priestorom. Pomôže to zabrániť zápachu, ak napríklad žiaci nechajú v skrinke príliš dlho oblečenie z telesnej výchovy alebo nedojedenú desiatu.

Svetlé farby, šťastnejší študenti

Či už si vyberiete plechové alebo drevené skrine, farebné prevedenie je dôležité pri oboch rovnako. Modrá a svetlošedá sú vo všeobecnosti najobľúbenejšími voľbami, ale v školách môžu byť pestré farby skvelým spôsobom, ako oživiť chodby a vytvoriť pre študentov príjemnejšiu atmosféru.

Ak vyberáte šatňové skrinky alebo skrinky na chodbu pre vašu školu, kontaktujte našich obchodných zástupov, ktorí vám radi poradia, pripravia vizualizáciu, cenovú ponuku a zabezpečia všetko až do finálnu montáž produktov.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).