Ako zariadiť konferenčnú miestnosť?


Správne zariadená konferenčná miestnosť je v prvom rade­ kreatívny­m priestorom, kde prebieha spolupráca najrôznejších ľudí a kde prichádza aj k veľkým úspechom. "Je dôležité mať ukľudňujúci a priateľský priestor. Pamätajte, že pestrosť tejto miestnosti dodávajú ľudia," hovorí Camilla Hassbjerová, interiérová konzultantka špecializujúca sa na pracovné a verejné priestory. 

Konferenčný nábytok

Prvý­m krokom pri zariaďovaní konferenčnej miestnosti by mala byť analýza existujúcich potrieb. Je nutné si uvedomiť, pre aké aktivity bude miestnosť slúžiť, koľko ľudí sa v nej bude stretávať, aké technické vybavenie sa bude používať a aký nábytok bude v miestnosti potrebný.

 

"V niektorých prípadoch stačí klasický rokovací stôl, ale stále častejšie je vítaná možnosť prestaviť stoly do tvaru U alebo ich rozdeliť, aby bola možná práca aj v menších skupinách. Ideálnym východiskom je voľba flexibilného nábytku: menšie stoly, ktoré možno jednoducho spojiť a vytvoriť tak veľký konferenčný stôl," radí Camilla.

Textilné povrchy majú lepšie akustické vlastnosti

Kľúčovými parametrami konferenčnej miestnosti sú svetelné podmienky a akustika.

"Pri posudzovaní akustických vlastností priestoru môžeme využiť rôzne textílie ako sú koberce a závesy, skúmať ich dopad na akustiku. Neverili by ste, koľko v hluku dokážu pohltiť aj stoličky s textilným poťahom", doporučuje Camilla.

 

Komplexné riešenie osvetlenia je neoddeliteľnou súčasťou zariaďovania konferenčnej miestnosti. "Rada pracujem s nepriamym osvetlením, pretože dodáva priestoru príjemnú atmosféru. Vnáša do nej teplo a celkovo zútulňuje. Praktické sú svetlá s intenzitou nastaviteľnou podľa aktuálnej potreby, " hovorí dizajnérka. ­

 

Technika

Jednu z hlavných úloh­ v konferenčnej­ mie­stnosti zohráva technika a jej zapojenie. Malo by sa s ňou­ teda počí­tať od samého začiatku plánovania­. Jedine tak sa vyhnete káblom natiahnutým cez celú miestnosť a všetkým rizikám s tým spojeným.

 

"Ako interiérová dizajnérka si dávam záležať na tom, aby boli káble čo možno najmenej na očiach. Najvhodnejšie je zapustiť všetku kabeláž do stolov, " hovorí Camilla. Projektor, plátno alebo projekčná plocha je súčasťou takmer každej konferenčnej miestnosti, ale často je vhodný flipchart alebo biela tabuľa, jednoducho priestor na písanie poznámok.

 

Úvahy o farbách

"Začnite od charakteru miestnosti. Je už hotová podlaha? Z akého materiálu je? Akú farbu majú steny? K vytvoreniu harmónie je nutné zladiť farby a materiály. Podľa môjho názoru je vhodné pracovať najmä s ukľudňujúcimi farbami. Majte na pamäti i to, že veľa farieb do priestoru prinesú ľudia, " konštatuje dizajnérka.

Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).