Ako sme zariadili školskú jedáleň pre gymnázium Finnvedens

Ako sme zariadili školskú jedáleň pre gymnázium Finnvedens

Keď sa mala rekonštruovať kuchyňa na gymnáziu Finnvedens, obec Värnamo sa rozhodla zlepšiť celkový zážitok zo stravovania výmenou opotrebovaného interiéru jedálne. My v AJ Produkty sme dostali za úlohu vytvoriť nové a inšpiratívne prostredie jedálne - na čo sme hrdí. A teraz sa vynára otázka: Čo si o výsledku myslia študenti a zamestnanci?

Vízia atraktívneho celku

Celý projekt mala na starosti Veronika Bervebrink, koordinátorka stravovania v obci. A mala vysoké ambície. Jej víziou bolo vytvoriť pre žiakov atmosféru reštaurácie a príjemné prostredie a prepojiť miestnosť so zeleňou za veľkými oknami.

Na realizáciu tejto vízie sa uskutočnil proces verejného obstarávania s náročnými požiadavkami.

„Chceli sme vytvoriť moderné, udržateľné a rozmanité prostredie,“ hovorí Veronika. Miestnosť s pohodlným nábytkom, jemnými farbami a dobrým odhlučnením, kde si všetci žiaci ľahko nájdu svoje obľúbené miesto. Keďže máme približne 1 150 študentov, bolo tiež dôležité, aby sme mali dostatok miest na sedenie bez toho, aby sa vyzerala preplnená.

Prepracovaný dizajn interiéru

Naši interiéroví dizajnéri sú zvyknutí meniť zastarané jedálne na bezpečné a útulné stravovacie prostredie. Čo teda tentoraz naklonilo misky váh v prospech spoločnosti AJ?
„Bol to celkový dojem,“ hovorí Veronika. „Spoločnosť AJ Produkty splnila naše požiadavky na dobrú akustiku, viacúrovňové sedenie a pokojné farby v súlade s architektúrou a prírodou. Všetko prispelo k tomu, že jedáleň teraz pôsobí príjemným dojmom a ako celok. Okrem toho ponúkli najväčší počet miest na sedenie, celkovo 425.

„Nesnažíme sa iba splniť požiadavky kienta, ale v našich návrhoch interiérového dizajnu sa vždy snažíme myslieť o krok ďalej,“ hovorí Linus Fredholm, obchodný zástupca spoločnosti AJ Produkty. Zohľadnenie toho, že ľudia sú rôzni, je dôležité pre vytvorenie dobrého vzdelávacieho a pracovného prostredia.

Najlepšie hodnotenie aj za spoluprácu

Okrem samotného návrhu interiéru sme v AJ boli zodpovední aj za riadenie a plánovanie projektu podľa nášho zavedeného modelu projektu. Všetko v úzkom dialógu so zákazníkom.
„Spoločnosť AJ Produkty bola v spolupráci veľmi flexibilná a pružne reagovala na naše potreby,“ hovorí Veronika.
„Ako obchodný zástupca zabezpečujem, aby sa dodanie a montáž uskutočnili podľa harmonogramu a aby bol konečný výsledok podľa želania zákazníka,“ hovorí Linus.
 
S odstupom času: Čo si študenti a zamestnanci myslia o svojej novej jedálni? Nechávame za seba hovoriť nižšie uvedené citáty - a ďakujeme obci Värnamo, že nám dala príležitosť premeniť klasickú jedáleň na školskú reštauráciu s priestormi na oddych a spoločné stretnutia.

Tilda Persson, študentka na gymnáziu Finnveden

„Myslím si, že najlepšia vec na jedálni je rozmanitosť stolov a stoličiek a to, že sa v nej cítime príjemne. Takisto sa trochu zlepšila úroveň hluku, je tu teraz tichšie.“

Johan Sellgren, učiteľ na gymnáziu Finnveden

„Všimol som si, že študenti majú po prestavbe na hodinách viac energie. Akustika v novom prostredí je jednoznačne oveľa lepšia a študentom to naozaj prospieva.“

Johanna Brew, študentka na gymnáziu Finnveden

„Je oveľa sviežejšia ako predtým a najlepšia vec sú vysoké stoly, nové stoličky a pohovky. Radi zostávame v jedálni aj po jedle a trochu si posedíme a porozprávame sa.“

Magdalena Andersson, vedúca jedálne na gymnáziu Finnveden

„Čo sa týka jedálne, sme veľmi spokojní s nábytkom, hlučnosťou a celkovým dojmom. Hostia aj moji kolegovia sú spokojní - a ja tiež.“

Náš návrh interiéru v skratke:

Vytvorili sme pokojné a príjemné prostredie, ktorého farebnosť ladí s vonkajšou prírodou. Nábytok je kvalitný a ľahko sa udržiava v čistote. Akustické panely na stenách rozbíjajú zvukové odrazy a prispievajú k príjemnému zvukovému prostrediu.
 

  • Stôl PLURAL so stolovou doskou z jaseňového laminátu, ktorá znižuje hluk je dostupný v niekoľkých veľkostiach a tvaroch.
  • Vysoký stôl VARIOUS* so stolovou doskou z jaseňového laminátu, ktorá znižuje hluk.
  • Stolička LINUS - celodrevená, v rôznych farbách, stohovateľná a závesná.
  • Vysoká stolička USE* celodrevená, v dvoch odtieňoch zelenej, závesná.
  • Pohovka START z ľahko udržiavateľnej umelej kože, pohlcujúca zvuk a príjemná na dotyk.
  • Stropná lampa GATSBY z dymového skla.
  • Ďalej boli použité rôzne akustické panely a umelé rastliny, vďaka čomu sme vytvorili lepšie akustické prostredie v jedálni.

Pomôžeme vám zariadiť aj vašu jedáleň!

Potrebujete inšpiráciu alebo pomoc s projektom na zlepšenie jedálne vo vašej škole? V AJ máme špecializovaný tím odborníkov na interiérový dizajn pre školské a verejné prostredie - a radi vám pomôžeme.

Zavolajte na číslo 02/48 214 712 alebo
napíšte nám email.

 

Pozrite si náš kompletný sortiment produktov pre školy

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).