Ako úspešne organizovať hybridné stretnutia

Ako úspešne organizovať hybridné stretnutia

Aké sú výzvy online hybridných stretnutí? Prítomnosť niektorých účastníkov na home office a iných vo fyzicky v kancelárii môže viesť k určitým výzvam. Všetko od technických aspektov až po to, ako zdieľať obrazovku, ak je na jednom mieste viacero ľudí.

Väčšina ľudí dnes bez problémov vykonáva všetky aktivity a zúčastňuje sa na hybridných stretnutiach. Naučili sa prispôsobiť, keď technológia a „neposlúcha“ alebo ak sa stane, že hovoria v rovnakom čase viacerí účastníci.

Existujú však malé „vychytávky“, ktoré je dobré mať na pamäti počas hybridných stretnutí. Pripravili sme pre vás niekoľko praktických tipov, ktoré môžu zlepšiť celkový zážitok a kvalitu hybridných stretnutí.
 
1. Otestujte techniku v dostatočnom predstihu pred stretnutím, aby ste mali čas na vyriešenie prípadných problémov. Uistite sa, že všetci účastníci boli informovaní, ak je potrebné napríklad stiahnuť aplikáciu alebo vytvoriť užívateľský účet.
 
2. Ak v tej istej miestnosti alebo kancelárii sedí viacero účastníkov stretnutia, je najlepšie ak každý účastník bude mať svoj počítač. V opačnom prípade hrozí, že účastníci, ktorí sedia ďalej od obrazovky môžu mať pocit, že im uniknú dôležité informácie.

3. Pred stretnutím si ujasnite účel stretnutia a podrobný program. Ak je to možné, pokúste sa udržiavať očný kontakt s osobou, s ktorou hovoríte, rovnako ako na fyzickom stretnutí.
 
4. Vyčleňte si priestor na otázky a pred stretnutím dajte najavo, kedy bude tento priestor pre účastníkov vyhradený. Ak ide o dlhšie stretnutie, je dobré naplánovať aj prestávky, aby ste predišli strate pozornosti, či už vašej alebo ostatných účastníkov.
 
5. Uistite sa, že každý účastník má dostatok priestoru prejaviť sa. Tí, ktorí nechcú/nemajú možnosť hovoriť, môžu využiť funkciu chatu. Pre organizátora môže byť následne aj jednoduchšie orientovať sa v otázkach a pripomienkach.