Viac energie so správnym obedom!

Výdatné raňajky a dobre vyvážený obed sú dvoma zásadami ako udržať energiu na jej vrchole počas vášho pracovného dňa. Nahradenie poobednej kávy pohárom vody a investovanie do pokojného obedového prostredia na vašom pracovisku sú dvoma ďalšími tipmi od výživového poradcu Ola Lauritzsona na to, aby ste zvýšili svoju produktivitu.

 

Ola Lauritzson je jednou z najrenomovanejších švédskych osobností v oblasti výživového poradenstva. V jeho knihe a na prednáškach pomohol tisícom ľudí k štíhlejšiemu pásu, k zlepšeniu ich zdravia a zvýšeniu energie. Na tomto mieste predstavuje najlepšie tipy ako by ste mohli dosiahnuť najlepšie výsledky.

Väčšina ľudí konzumuje príliš málo na raňajky a príliš veľa na obed. Vymeňte toto poradie a získate oveľa lepšiu hladiny cukru v krvi počas dňa a nebudete tiež trpieť tzv. kómou z jedla či bežným poobedným útlmom. Rozmýšľajte spôsobom GI-smart keď si vyberáte obed, vyhnite sa príliš veľkým množstvám chleba a cestovín a namiesto nich zvýšte množstvo prijímaných bielkovín. A nezabudnite vždy začínať jedlo šalátom, hovorí Ola Lauritzson.

Urobte si prestávku v pokojnej jedálni

Robenie prestávok je dôležité pre udržanie si energie po celý deň.

Investuje do príjemnej a pokojnej jedálne, alebo si nájdite miesto v kancelárii, ktoré sa stane vašou mentálou oázou. Aby mohol váš mozog podávať tie najlepšie výkony počas dňa, potrebuje oddych. Inšpirujte sa našim blogom, v ktorom nájdete Kompletné interiérové riešenie pre spoločnosť DB Schenker. Prestávka 5-10 minút niekoľko krát za deň vám pomôže skoncentrovať sa kedykoľvek počas jeho priebehu.

Rovnako dôležité je meniť pracovnú pozíciu vášho tela. Státie pri práci, presúvanie sa medzi jednotlivými kanceláriami alebo organizácia porady, pri ktorej účastníci stoja sú niektoré z Olových obľúbených tipov.

Zmeňte poobedňajšiu kávičku za pohár vody

Olov posledný tip je v tom, čo pijete. Káva a čaj vám dáva energiu, no všetkého veľa škodí.

Tri alebo štyri šálky kávy denne úplne stačia. Príliš veľa kávy stresuje telo a narušuje rovnováhu tekutín, čo má vlastne opačný účinok na mieru koncentrácie. Namiesto toho pite vodu alebo bezkofeínový čas v poobedňajších hodinách. Rovnako vám to pomôže k lepšiemu spánku v noci, keďže kofeín zostáva v tele po dobu približne 8 hodín, hovorí Ola.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).