9 spôsobov, ako zlepšiť akustiku v kancelárii

9 spôsobov, ako zlepšiť akustiku v kancelárii

Ste už unavený zo všetkých rušivých zvukov v práci? Našťastie existuje celý rad riešení tohto problému - od vybavenia priestoru mäkšími materiálmi a doplnkami, až po prehrávanie prírodných zvukov v pozadí.

Kúpa dobrých slúchadiel svojim zamestnancom je tiež skvelým spôsobom, ako znížiť úroveň hluku počas telefonických hovorov. Ak zreteľne počujete človeka, s ktorým práve telefonujete, automaticky znížite svoj hlas, a tak prispejete k nižšej úrovni hluku v miestnosti.

Zlé zvukové prostredie je jedným z najčastejších problémov na pracovisku. Už aj menšie rušivé momenty postačujú na zníženie sústredenia a zvýšenie stresu.

Pracovné prostredie by však nemalo byť príliš tiché. Ak nie je židny hluk v pozadí, rušenie môžu spôsobovať aj iné zvuky, ako sú dialógy kolegov.

Najlepšia je stredná cesta, a teda ak počujete svojich kolegov, ale nie ste schopní počuť, čo presne hovoria.

9 TIPOV, AKO ZLEPŠIŤ AKUSTIKU V KANCELÁRII

1. Textílie vo všetkých svojich formách tlmia hladinu hluku. Môžete si vybrať rôzne štýlové záclony, koberce či nástenné akustické panely, ktoré vytvárajú príjemnú akustiku v miestnosti.

 

2. Čalúnený nábytok, ako sú čalúnené konferenčné a kancelárske stoličky, sú dobrou alternatívou, ak na spomínané textílie nemáte miesto.

 

3. Otvorené knižnice plné kníh taktiež účinne tlmia hluk v miestnosti.

 

4. Rastliny nielen ukľudňujú a čistia vzduch, ale sú aj prírodné tlmiče hluku. Naša rada kancelárskeho nábytku Modulus poskytuje dobré úložné riešenia s vrchným boxom pre rastliny.

 

5. Nastavte na vašom telefóne a počítači tichý režim, aby vás a vašich kolegov nerušili rôzne zvukové signály, ako sú textové správy alebo notifikácie.

 

6. Podložka na stôl znižuje odrazy zvuku od povrchu stola a zároveň pôsobí elegantne.

 

7. Stolové akustické paravány s výplňou absorbujúcou zvuk pôsobia nenápadne, no ich pozitívny vplyv na hluk v miestnosti je nepopierateľný. Taktiež vytvárajú pocit súkromia vo veľkých open space kanceláriách. Sú teda ideálnou voľbou pre pokoj a pohodu na pracovisku.

 

 

8. Nástenky s mäkkými povrchmi, ako sú textil alebo korok, plnia dve funkcie. Na jednej strane tlmia odrazy zvuku od stien a na druhej strane sú ideálne na šírenie dôležitých informácií medzi zamestnancami v spoločnosti.

 

9. Pustite si zvuk v pozadí. Napríklad zvuk vetra, čvirikania vtákov či dažďa majú na ľudí pozitívny a relaxačný účinok. Takéto prírodné zvuky môžu jednoducho zakryť iné rušivejšie zvuky v pozadí bez toho, aby boli príliš hlasné.

 

Hluk je jeden z najškodlivejších faktorov ovplyvňujúcich kvalitu pracovného prostredia. Okrem toho, že znižuje koncentráciu a efektivitu, má nežiaduci vplyv aj na vašu náladu. Vyskúšajte zaviesť do praxe niektoré z našich tipov a uvidíte, že sa bude lepšie pracovať nielen vám, ale aj vašim kolegom.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).