Ako zariadiť malú kanceláriu?

Ako zariadiť malú kanceláriu?

Pri zariaďovaní malých kancelárií je dôležitý každý meter štvorcový. So správnym kancelárskym nábytkom však dokážete aj z malej miestnosti vytvoriť plnohodnotnú kanceláriu. Vertikálne skladovanie a šikovné rozmiestnenie kancelárskeho nábytku dokáže zázraky!
žena pri pc

Malé písacie stoly sú kľúčové

Ak sú písacie stoly umiestnené blízko seba, je dobré ich doplniť o stolové paravány, ktoré vytvárajú aspoň určitú mieru súkromia a znižujú rušivé vplyvy okolia. Na zníženie hladiny hluku si vyberte akustické panely. Stolové paravány môžete používať aj ako nástenky.

Výškovo nastaviteľné rohové stoly umožňujú využiť ťažkou využiteľné rohy v miestnosti. Malý výškovo nastaviteľný stolík zároveň vytvára ergonomické pracovné miesto. Štyri rohové stoly možno zoskupiť a vytvoriť 4 plnohodnotné pracovné miesta, no nezabudnite ich doplniť o paravány. Ideálne riešenie pre malé kancelárie.

8 tipov pre organizované pracovné miesto

Pracovné stretnutia v malej kancelárii

Možno budete potrebovať rokovací stôl pre klientov alebo kolegov. V takom prípade je väčší rohový stôl s romerom 200x200 cm priestorovo úspornou voľbou. Na jednom konci získate dostatok pracovného priestoru a na druhom miesto pre návštevy.


Vysoký barový stôl zaberá menej miesta ako veľký rokovací stôl a je skvelý na kratšie stretnutia. Počas stretnutí môžete stáť alebo ho doplniť vysokými stoličkami, ktoré sa dajú zasunúť pod stôl, keď sa nepoužívajú.

Úložný priestor, ktorý zaberá málo miesta

Ak hľadáte uzavretý úložný priestor, vyberte si skrine s posuvnými alebo roletovými dverami. Uvoľníte tak viac miesta na podlahe a stenách ako aj pri dverách, ktoré sa otvárajú smerom von, a miestnosť bude pôsobiť väčšia. Odstráni sa tým aj problém klasických skríň, ktoré sa kvôli stiesnenému priestoru nedajú poriadne otvoriť. Okrem toho pôsobí uprataným dojmom, keď sú kancelárske potreby schované.

Pre často používané predmety je dobrou možnosťou úložného priestoru zásuvkový kontajner na kolieskach. Zásuvkovú skrinku na kolieskach možno ľahko skryť pod dosku stola, kde neprekáža, a v prípade potreby ju ľahko premiestniť na iné miesto. 

Ako vybrať správne úložné riešenie do kancelárie?
Tri nástenné police s kancelárskymi potrebami

Využite výšku stropu a stien

Máte málo miesta v kancelárii, no vysoké stropy? Zostavte si vertikálny skladovací priestor! S úložným priestorom od podlahy po strop získate maximum priestoru na malej ploche. Nástenné regály so závesnými lištami sa dajú ľahko prispôsobiť priestoru. Môžete si vybrať, či chcete mať len niekoľko políc, alebo pokryť celú stenu.

Nástenné police alebo nástenné skrinky sú tiež ideálne pre malé priestory. Zvážte, ktoré nevyužité priestory sa dajú využiť. Čo tak namontovať niekoľko políc nad stôl alebo dvere?

Na oblečenie a tašky je najlepšou voľbou nástenný úložný priestor na chodbe. Vešiak na kabáty namontovaný pod policou s háčikmi poskytuje dostatok úložného priestoru na malom priestore.

Ak väčšinu vášho veľkého kancelárskeho stola zaberajú veci, ktoré ste za posledné týždne nevyužili, vymeňte ho za menší písací stôl, čím ušetríte drahocenný priestor v kancelárii. Veci, ktoré ste mali na stole môžete uložiť do nástenného regála a poznámky pripnúť na na vašu osobnú nástenku.

Skladací nábytok šetrí miesto

S niekoľkými skladacími stoličkami a skladacím stolom môžete v prípade potreby rýchlo vytvoriť ďalšie miesta na sedenie a nábytok v zloženom stave zaberie minimum miesta. Potrebujete pre svoje skladacie stoličky samostatný úložný priestor? Zaveste ich na stenu!

S mobilným skladacím flipchartom, ktorý funguje aj ako stôl, máte vždy k dispozícii ďalšiu plochu, ktorú môžete v prípade potreby vytiahnuť. Stojan slúži nielen ako držiak na flipchart a ďalší stôl, ale dá sa použiť aj ako magnetická tabuľa.
Rohový stôl NOVUS
379,- €
Žena vyberá úložný box zo skrine s posuvnými dverami
Skriňa FLEXUS s posuvnými dverami
339,- €

Inšpirácia pre malú kanceláriu

  • Používajte výškovo nastaviteľné rohové stoly
  • Skladací nábytok šetrí miesto
  • Nábytok na kolieskach sa dá premiestniť tam, kde je potrebný
  • Nástenné police a háčiky šetria miesto
  • Snažte sa nájsť multifunkčný nábytok
  • Používajte svetlé a príjemné farby
  • Zachovajte jednotný štýl nábytku, aby nepôsobil preplnene

Ak potrebujete pomoc s návrhom interiéru kancelárie, kontaktujte nás. Rádi vám pomôžeme!

Praktický nábytok pre malé kancelárie

FAQ

Multifunkčný nábytok je navrhnutý tak, aby mal viac ako jedno použitie a plne využíval dostupný priestor.
Vybavte sa nábytkom, ktorý sa dá ľahko premiestňovať, ťažší nábytok môže byť vybavený kolieskami. Nábytok s viacerými funkciami šetrí miesto.
Svetlé farby na stenách opticky zväčšujú miestnosť. Vyskúšajte sivé, béžové alebo jemné pastelové farby.
Pracovná plocha a vzdialenosť od počítačovej obrazovky by mali byť dostatočné. Pod stolom by mal byť dostatok miesta na nohy a pred stolom voľný priestor, aby ste mohli pohodlne sedieť a stáť.
Na zlepšenie akustiky vášho interiéru môžete použiť hrubé kobercé, stropné akustické panely a štýlové akustické závesy, či paravány.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).