10 užitočných tipov, ako znížiť hladinu hluku v kancelárii

10 užitočných tipov, ako znížiť hladinu hluku v kancelárii

Vyrušuje Vás hluk v kancelárii a nedokážete sa plne sústrediť na svoju prácu?

Našťastie sa tento problém dá vyriešiť rôznymi spôsobmi od vybavenia kancelárie nábytkom s mäkkým povrchom až po prehrávanie zvukov prírody v pozadí.

S narastajúcim trendom tzv. „open space“ kancelárií, prichádzajú aj problémy v podobe vyššej úrovne hluku v kanceláriách. To môže byť kritické pre zamestnancov, ktorí potrebujú pre svoju prácu ticho a kľud na sústredenie.

Vedeli ste, že už po menšom narušení práce napríklad SMS správou trvá väčšine ľudí až 25 minút aby sa znova začali plne sústrediť na svoju prácu?

Nižšie Vám prinášame 10 tipov, ktoré Vám pomôžu znížiť úroveň hluku v kancelárii:

 

  1. Textílie všetkých druhov výborne tlmia hladinu hluku. Napríklad to môžu byť záclony, závesy, či rohože - čím viac tkaniny a záhybov, tým lepšie.
     

  2. Čalúnený nábytok, ako napríklad hrubé polstrované kancelárske stoličky, predstavujú dobrú alternatívu, ak kanceláriu nemôžete vybaviť inými textilnými produktami.
     

  3. Knižnice taktiež pomáhajú znížiť hluk v kancelárii. Na rozdiel od uzavretého úložného priestoru s knihami, ktoré odrážajú zvuk, otvorené knižnice ho vďaka záhybom a členitosti účinne pohlcujú.
     

  4. Rastliny sú prírodné tlmiče hluku, ktoré naviac aj čistia vzduch a zároveň vytvárajú príjemnejšie pracovné prostredie.
     

  5. Mobilné telefóny a počítače majte počas práce v tichom režime. Vyhnete sa tak neželaným prerušeniam, či rozptýleniam.
     

  6. Kancelárske podložky umožňujú ľahké kĺzanie po podlahe a eliminujú zvuky napríklad pri presúvaní nábytku alebo zasúvaní stoličiek.
     

  7. Stolová podložka znižuje odrážanie zvuku od stolovej dosky, pričom je jemnejšia a mäkšia na dotyk.
     

  8. Stolové paravány disponujú špeciálnou výplňou PET materiálom, ktorý výborne absorbuje zvuk. Naviac vytvárajú  príjemný pocit súkromia.
     

  9. Nástenky s mäkkými, textilnými povrchmia alebo korku plnia dve funkcie: znižujú odrazy zvuku zo stien a sú ideálne na rozširovanie informácií a zoznamy úloh.
     

  10. Prehrávanie zvukov prírody, ako je spev vtákov, vietor alebo dážď má pozitívny a relaxačný účinok na nás ľudí. Takéto prírodné zvuky skryjú iné rušivé zvuky v kancelárií bez toho, aby boli príliš hlasné. Má to však jednu nevýhodu – niektorým zamestnancom to môže prekážať. Povedzme si otvorene – občas potrebujeme jednoducho ticho a kľud.
     

  11. Správny výber oknien vám pomôže pred nežiaducim hlukom z ulice. Či už máte kanceláriu v centre mesta alebo v jeho okrajovej časti, zvuková izolácia okien je dôležitým prvkom, na ktorý netreba zabúdať.

 

Prezrite si naše kategórie elegantných paravánov, či akustických panelov, či toto Kompletné interiérové riešenie pre spoločnosť DB Schenker a nechajte sa inšpirovať :)

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).