Do práce na bicykli - poznáte hlavné výhody?

Do práce na bicykli - poznáte hlavné výhody?

V posledných rokoch sa stáva jazdenie do práce na bicykli čím ďalej tým viac populárnejšie. To, že necháte auto doma je prospešné nielen pre životné prostredie, ale taktiež má výrazný vplyv na Vaše zdravie.

Aké sú výhody bicyklovania do práce a ako v tom môže zamestnávateľ jednoducho motivovať a podporiť zamestnancov?

 

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) by sme mali každý deň minimálne 30 minút stráviť aktívnym pohybom. No ako si máme popri rodine a práci nájsť ešte aj na aktívne cvičenie?

 

Jazda do práce na bicykli predstavuje jednoduchý spôsob, ako toho docieliť. V závislosti od vzdialenosti táto aktivita zlepšuje Vašu fyzickú kondíciu a pri stálom tempe dokážete spáliť až 400 kalórií za hodinu. Bicyklovanie priaznivo vplýva na dýchanie, metabolizmus a znižuje riziko srdcových ochorení.

Výhodné pre Vás aj pre životné prostredie

Jazda na bicykli prospieva nielen Vám, ale aj životnému prostrediu. Krátke presuny autom výrazne zaťažujú životné prostredie, pretože pri naštartovaní a počas zahrievania motora sa vylučuje do ovzdušia najviac znečisťujúcich látok.

Ak by ste chceli pomôcť životnému prostrediu ešte viac, prečítajte si náš blog 9 Tipov pre Eco-Friendly Kanceláriu.

Dochádzaním do práce na bicykli teda môžete ovplyvniť viac ako ste si mysleli. Ak do práce dochádzate z Väčšej vzdialenosti, môžete bicyklovať iba časť cesty, napríklad z autobusovej, či vlakovej stanice.

Podporte svojich zamestnancov

Ako môže zamestnávateľ uľahčiť dochádzanie na bicykli svojim zamestnancom?

Prvým krokom je vytvorenie bezpečných parkovacích miest pre bicykle, na čo sú vhodné stojany, prístrešky alebo garáže pre bicykle. Pre dochádzajúcich je taktiež dôležitá možnosť osprchovať a prezliecť sa. Väčšinou sa na bicykli zapotíme, takže možnosť mať šatňu so sprchou je viac ako vítaná.

Niektoré spoločnosti dokonca ponúkajú svojím zamestnancom na prenájom elektrické bicykle, čím šetria životné prostredie a prispievajú k spokojnosti zamestnancov, čo vedie k ich vyššej produktivite.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).