Každé stretnutie je iné – prispôsobte tomu svoj nábytok

Každé stretnutie je iné – prispôsobte tomu svoj nábytok

Vo väčšine kancelárií sa všetky stretnutia konajú pri rovnakom rokovacom stole bez ohľadu na účel stretnutia. Sami však viete, že to nie je najefektívnejšie riešenie. Chceli by ste, aby vaše ďalšie stretnutie bolo úspešnejšie, či efektívnejšie? Čo tak zariadiť zasadačku tak, aby ste mohli stretnutia viesť aj v stoji?

Stretnutia a porady sú dôležitým nástrojom pre rozvoj podnikov a zamestnancov. Ale aby ste zvýšili efektivitu, mali by ste zvážiť aj účel schôdze a zvoliť formu stretnutia, ktorá je v súlade s tým, čo chcete dosiahnuť. Preto predtým, než kúpite svoj rokovací nábytok do zasadacej miestnosti, by ste sa mali zamyslieť nad tým, aké stretnutia budete väčšinou viesť a koľko ľudí sa bude na nich zúčastňovať.

 

Lepšie sedenie pre lepšie stretnutia

Vysokokvalitné konferenčné stoličky sú kľúčom k dobrej ergonómii okolo rokovacieho stola. Ak si vyberiete stoličky s nastaviteľnou výškou sedadla, každý účastník môže prispôsobiť výšku stoličky podľa svojej výšky a získať tak pohodlné miesto na sedenie. Ďalšou možnosťou je vybrať si aktívnu stoličku alebo sedlovú stoličku, ktoré poskytujú polo stojacu pracovnú polohu. Kvalitné konferenčné stoličky majú okrem ergonomických výhod aj pozitívny vplyv na chod stretnutia, pretože účastníci, ktorí sa cítia dobre, sa naň môžu plne sústrediť.

 

Jeden veľký rokovací stôl alebo niekoľko menších?

Veľký stacionárny rokovací stôl je zvyčajne najlepšie riešenie. Usadíte pri ňom veľa účastníkov a poskytuje dobrý základ pre veľké plány. Rozmerné rokovacie stoly majú tiež tú výhodu, že môžu byť použité ako dodatočný pracovný priestor v čase, keď nie sú využívané na stretnutia. Stolové paravány môžu dočasne rozdeliť priestor na rokovacom stole, vďaka čomu vytvoríte dočasné pracovné miesta – to je vhodné napríklad v kanceláriách zariadených podľa pracovných úloh.

Ak by ste potrebovali flexibilnejšie riešenie, vyberte niekoľko menších rokovacích stolov. Potom môžete stoly usporiadať napríklad do tvaru U pre porady s kolegami. Pre formálne stretnutia ich zase uložte tak, aby predstavovali jeden veľký stôl. Malé rokovacie stoly so sklopnou pracovnou doskou je možné ľahko uložiť a presúvať medzi rôznymi miestnosťami.

 

Výškovo nastaviteľný konferenčný stôl

Sedenie počas stretnutí je bežná vec. Avšak naše telo nie je určené na to, aby sa sedelo celý deň! Ak mávate dlhšie stretnutia, výškovo nastaviteľný rokovací stôl je pre Vás dokonalou voľbou. Potom môžete spolu s ostatnými účastníkmi stretnutia zmeniť svoju pracovnú polohu a postaviť sa, čo znamená menej statického zaťaženia pre Váš chrbát, krk a ramená. Navyše ak pravidelne meníte svoje pracovné polohy, ste aktívnejší a produktívnejší.

Chcete posunúť aktívne stretnutia o krok ďalej? Prejdite sa! Je to dokonalý spôsob, ako naštartovať svoju kreativitu!

 

Výhody rôznych foriem stretnutí

Klasické stretnutia v sede – Sú vhodné pre formálne stretnutia s jasným programom. Takéto stretnutia sú ideálne na rozhodovanie zásadných vecí pre chod spoločnosti.

Stretnutia v stoji – sú vhodné na kratšie stretnutia a porady, kde sa napríklad odprezentujú výsledky za predošlý týždeň. Popri celodennom sedení sú porady v stoji aj skvelým cvičením pre Vaše telo, čím sa zvyšuje aj vaša kreativita.

„Walk and talk“ – stretnutia v exteriéri počas kráčania dodávajú účastníkom energiu a sú vhodné pre malé skupiny. Je to skvelý spôsob, ako naštartovať svoju kreativitu, ale neočakávajte, že si niekto bude robiť poznámky.

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).