Nepotrebné veci v byte a plechové skrine

Začnime od koreňa problému. Necítite sa doma dobre, nechce sa vám vôbec do upratovania, pretože poriadne ani neviete, čo je už usporiadaný dom, neviete tam nič nájsť alebo vám chýba úložné miesto?

V tomto prípade je dôležité si racionálne uvedomiť, či nemáte disposofóbiu - chorobu nadmerného zhromažďovania vecí.

Ale pekne poporiadku.

Pozrime sa na problém nedostatku úložného miesta. Môže mať dve príčiny.

Prvou je, že váš domov má naozaj enormne málo metrov štvorcových. Ale aj v tomto prípade je možné využiť úložný priestor do špiku kosti.

Druhá príčina je, že polku domácnosti tvoria nepotrebné veci, ktoré si myslíte, že buď využijete alebo vám ich je ľúto eliminovať.

10 najčastejších vecí, ktorých sa nevieme zbaviť:

  1. Oblečenie
  2. Laky na nechty
  3. Make up
  4. Krabice od topánok
  5. Tégliky a dózy
  6. Časopisy, letáky a dokumenty
  7. Staré zošity
  8. VHS kazety
  9. Plyšáky
  10. Nefunkčné perá

 

Ak ste sa pristihli pri tom, že práve tieto veci vás v dome omínajú, začnite triediť a vyhadzovať.

Ak máte napríklad kuchynský riad, ktorý je už nepoužiteľný ale stále pekne vyzerá, môžete z neho spraviť dekoráciu.

V prípade, že už máte pretriedený byt či dom a stále nemáte kde ukladať tentokrát už potrebné veci, vtedy prichádza do hry komora či pivnica.

Tí z nás, ktorý vlastnia oddelenú pivnicu majú vyhraté. Policový regál vám zabezpečí viac úložného miesta. Nepotrebné plechové skrine sú ako ušité na odkladanie vecí. Pomocou nich dokážete ešte zdvojnásobiť skladný priestor v pivnici.

 

Kovový nábytok disponuje lepším využitím v takýchto „skladiskových“ priestoroch vzhľadom k jeho nulovej údržbe a odolnosti voči vlhku a škodcom.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).