Novoročné predsavzatia - Ako na každodenné cvičenie v práci?

Novoročné predsavzatia - Ako na každodenné cvičenie v práci?

Mnohí z nás majú vysoké ambície, pokiaľ ide o novoročné predsavzatia. Väčšina si zaumieni, že začne cvičiť a do leta bude fit. Keďže sa už poznáme, aj tušíme, že to bude ťažšie, ako sme si mysleli. V AJ Produkty sme si však zaumienili, že nájdeme spôsob, ako zapojiť každodenné cvičenie do pracovného procesu. Ako sa nám to podarilo?

Kancelársky nábytok, s ktorým je každodenné cvičenie hračkou

Ak by sme mali vyvíjať nový typ nábytku, trvalo by veľmi dlho, kým by sme sa dopracovali k hotovému produktu. Preto sme iba vylepšili súčasný aktívny nábytok. Ako?

Už taký výškovo nastaviteľný stôl vám umožňuje jednoducho meniť pracovné polohy medzi sedením a prácou v stoji, vďaka čomu zlepšíte krvný obeh a posilníte svoje svaly. Ak neviete aký stôl si vybrať, prečítajte si náš článok Ako vybrať kancelársky pracovný stôl?

 

Ak sa rozhodnete raz za čas stáť na balančnej doske, efekt tréningu bude ešte väčší. Príležitostná výmena klasickej kancelárskej stoličky za sedlovú kancelársku stoličku alebo balančnú pilates loptu prináša so sebou ďalšie výhody, pretože vás núti k aktivácii brušných a chrbtových svalov. Všetko počas sústredenia sa na svoju prácu!

Zvýšenie POHYBOVEJ aktitivy = zvýšenie produktivity

Ak chcete cvičenie v kancelárii posunúť na vyšší level, môžete si zaobstarať stacionárny bicykel pre prácu v kancelárii alebo bežecký pás k stolu, ktorý môžete zdieľať vy a vaši kolegovia.

Úplne stačí, ak ich budete používať pol hodinu ráno a polhodinu poobede. Bez veľkého úsilia máte hodinu každodenného cvičenia v práci. Navyše z každodenného cvičenia nebudete mať iba dobrý pocit, no zlepší sa váš krvný obeh a kondícia. Skvelé, nie?

Vravíte si, že vo vašej spoločnosti sa podobných produktov nedočkáte, pretože ich určite šéf nekúpi? Na to exituje jednoduchá odpoveď. Vedenie podniku by totiž nemalo vnímať investíciu do produktov zvyšujúcich aktivitu a pohyb pracujúcich v kancelárii ako „drahé hračky“, kde budú pracujúci strácať čas. Je dokázané, že pohybová aktivita zvyšuje kreativitu, pohodlie a produktivitu zamestnancov.

Jednoduché každodenné aktivity

Ak nemáte prístup k spomínaným produktom, nestrácajte nádej. Pri cvičení je viac dôležitá konzistentnosť ako náročnosť. Preto môže byť vaše cvičenie jednoduché, no musíte ho opakovať každý deň.

Na začiatok stačí, keď pôjdete po schodoch namiesto výťahu, prejdete sa po kancelárii každú hodinu, urobíte dva krát za deň 30 drepov atď. Predstavte si, že robíte každý deň 50-60 drepov a klikov – to už musí mať nejaký efekt! Takéto jednoduché malé zmeny v návykoch môžu byť začiatkom veľkej zmeny.

Zapojte aj kolegov

Ak keď vám cvičenie pred očami vašich kolegov môže byť nepríjemné, skúste v ňom vytrvať. Po určitom čase sa k vám začnú kolegovia pridávať, a čoskoro budete partia, ktorá sa bude navzájom motivovať a pripomínať si, že „teraz je čas na dnešné cvičenie“. Ani sa nenazdáte a budete mať novú rutinu, kde cvičenie je prirodzenou súčasťou vášho života.

Pozrite si krátke video, v ktorom uvidíte, aké jednoduché je začať :)

 

 

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).