Šikovne zariadená kancelária

Šikovne zariadená kancelária

Malé samostatné kancelárie, označované taktiež bunkové kancelárie, sú určené pre jedného alebo malú skupinu pracovníkov. Jedná sa o typ kancelárií, ktorý zaručuje súkromie, nenarušuje sústredenie a chráni zamestnanca od neželaného hluku. Taktiež zdravie ľudí pracujúcich v týchto podmienkach je na vyššej úrovni. Atmosféru na pracovisku vo veľkej miere ovplyvňuje aj zariadenie interiéru. Umiestnenie pracovného stola, začlenenie osobných vecí a prístup k spoločným priestorom zohrávajú veľmi dôležitú úlohu. Prinášame niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu urobiť z malých uzavretých kancelárií hit!

 

Zariaďte kanceláriu priestorovo nenáročným nábytkom, čím vytvoríte dojem priestrannosti. Siahnite napríklad po skriniach s roletovými alebo posuvnými dverami, úložné skrinky stavajte do výšky a pomocou rôznych závesných prvkov využite aj prázdne miesta na stenách. Skvelé riešenie pre ušetrenie miesta predstavujú mobilné zásuvkové kontajnery a triediace priehradky s úložnými priestormi.

 

Pracovný stôl umiestnite k oknu alebo čelom ku dverám. Aj krátky pohľad z okna stačí na to, aby Vás nepremohol pocit stiesnenosti a monotónnosti, pričom denné svetlo má preukázateľne pozitívny vplyv na Vašu náladu. Ďalšou možnosťou je postaviť stôl tak, aby pracovník sedel čelom ku dverám. Toto predstavuje optimálne postavenie ako pre osobu v kancelárii, tak aj pre všetky návštevy.

 

V zdieľaných samostatných kanceláriách nepodceňujte dôležitosť súkromia zamestnancov. Využitím stolových paravánov alebo veľkých paravánov umiestnených medzi pracovnými stolmi, dokážete zamestnancom zabezpečiť ochranu pred neželanými pohľadmi. Paravány a panely navyše pohlcujú hluk a všeobecne vytvárajú príjemnejšie pracovné prostredie. Paravány s mäkkým povrchom môžu byť využité aj ako osobné nástenky.

 

Vytvorte vhodné prostredie, v ktorom sa môžu všetci kolegovia stretávať a spoločne tráviť čas čo najprirodzenejším spôsobom. Uvoľnené a neformálne rozhovory podporujú kreativitu, nové nápady a nevšedné pohľady na riešenie úloh, či problémov. Investujte do miestnosti s pohodlnými pohovkami a kreslami, kde sa môžu zamestnanci rozprávať a relaxovať. Nezabudnite na umiestnenie napríklad kávovarov, tlačiarní, košov na triedený odpad a podporujte spontánne stretávanie v priebehu celého dňa.

 

Pokúste sa vniesť do kancelárie svoju osobnosť pomocou fotografií, osobných drobností, vtipných doplnkov, či kvetov.

 

Pre viac tipov si prečítajte náš článok Ako zariadiť malú kanceláriu.
 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).