Viac zelene, menej stresu!

Viac zelene, menej stresu!

Dekorovanie umelými rastlinami je ľahký a cenovo dostupný spôsob rozžiarenia vášho interiéru. Ale vedeli ste, že zelené rastliny tiež prispievajú k nižšej hladine stresu? Strávime veľa času zo dňa na našich pracoviskách a dokázalo sa, že rastliny vytvárajú veľký rozdiel v prospech nášho pohodlia a výkonnosti. Tu vysvetlíme, ako nás zeleň ovplyvňuje a takisto vám dáme niektoré skvelé tipy na čistenie a údržbu vašich umelých rastlín.

Jestvuje veľa dôvodov, prečo sú umelé rastliny dobrá voľba pre pracovisko. Tieto sú bez vône a zápachu a sú hypoalergénne (nevyvolávajú alergiu). Nakoľko umelé rastliny nevädnú alebo nemenia farbu, zostávajú pekné po mnoho rokov.

Rastliny znižujú našu hladinu stresu

Rastliny dokážu aj znížiť hladiny stresu. Výskum ukazuje, že rastliny vo vnútornom prostredí nás ovplyvňujú pozitívne a zvyšujú spokojnosť i tvorivosť

Štúdia zo Štátnej univerzity vo Washingtone hlási, že ľudia, ktorí pracujú v zelených kanceláriách majú nižší tlak krvi, kratšiu reakčnú dobu a menšiu úroveň stresu než ľudia v prostrediach, ktoré majú nedostatok rastlín. Je to ale práve vnútorná zeleň, ktorá nás ovplyvňuje.

 

Podľa švédskej štúdie zamestnanci kancelárií bez výhľadu z okna hlásia oveľa viac podráždenosti než kancelárski zamestnanci s oknami s výhľadom na zeleň zo svojho pracoviska.

Staranie sa o umelé rastliny

Umelé rastliny sú trvalo udržateľné, trvanlivé a relatívne nevyžadujú údržbu. Umelé rastliny nepotrebujú denné svetlo alebo špeciálne osvetlenie, čo znamená, že môžu by umiestnené kdekoľvek v miestnosti na rozdiel od iných rastlín.

Pomocou niekoľko málo tipov môžete rýchlo osvieži svoje rastliny. Použite fén na vlasy s nízkym výkonom a malým teplom na vyfúkanie rastlín raz za týždeň na prevenciu proti prachu a nečistote. Potom ostriekajte rastlinu vodou alebo vodou zmiešanou s trochou mydla a osušte vzduchom. Ak sa vyžaduje starostlivejšie čistenie, rastliny možno opláchnu sprchou a vysuši vzduchom. Vyhnite sa očisteniu rastlín tlakovou vodou, pretože to môže spôsobi odpadnutie listov alebo ich poškodenie.

Prečo zvoliť umelé rastliny?

  • Sú ako živé
  • Nepotrebujú zavlažova vodou
  • Nevädnú
  • Sú bez vône a zápachu, nevyvolávajú alergiu
  • Nepotrebujú denné svetlo alebo lampy, môžu by umiestnené kdekoľvek

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).