Vstupné rohože sa postarajú o špinu

Vstupné rohože sa postarajú o špinu
Vstupné rohože sú dôležité a môžu mať veľký význam - väčší ako si možno myslíte. Prvá vec, s ktorou sa návštevníci vašej spoločnosti stretnú je vstupná rohož. A posledná vec, ktorú vidia je vstupná rohož. To znamená, že je veľmi dôležité, aby rohož účinne fungovala, ale aj dobre vyzerala.

Čo teda robí dobrú rohož dobrou? Dôležité je, že sa pri vchode vyskytujú tri zóny, ktoré si vyžadujú rozdielne typy rohoží.

Úlohou vstupnej rohože je odstrániť špinu a vlhkosť. Špina a vlhkosť by mali ostať pri dverách a nemali by byť zanesené dnu čižmami alebo topánkami. Dobré rohože obmedzujú špinu na dlážke, uľahčujú čistenie a zabraňujú pošmyknutiu návštevníkom.

- Ak prší alebo sneží, ak vchody nie sú riadne zariadené, sú spoločnosti vystavené riziku zlého prvého dojmu v dôsledku mokrých alebo špinavých dlážok, vraví Erika Larsson, produktový manažér AJ Products.

Tri zóny

Väčšinou sú vchody rozdelené do troch zón. Na vonkajšej strane vchodu je hrubšia gumená rohož s drsným povrchom, ktorá vykonáva najťažšiu úlohu uvoľňovania špiny z topánok. Rohož by tiež mala mať dierky, aby cez ne mohla padať špina, čo napomáha zabezpečiť, aby uvolnené časti špiny ostali vonku. Hneď za dverami je nevyhnutná rohož s funkciou stierania, ale takisto musí byť schopná vstrebávať vlhkosť.

- Tento typ vstupnej rohože je z jemnejšieho materiálu a zabezpečuje, aby sa v nej nahromadila špina.

Vo vnútri vchodu je potrebný tretí typ rohože, ktorá účinne absorbuje vlhkosť z topánok a čižiem. Teraz sme vstúpili do spoločnosti a táto rohož môže mať vzhľad, ktorý harmonizuje so zvyškom interiéru.

Tri zóny vstupných rohoží:

Zóna 1: Pred vchodom. Hrubá gumená rohož s funkciou stierania. Rohož by mala mať dierky na zabezpečenie, aby špina ostala vonku.

Zóna 2: Vo vchode. Rohož s funkciou stierania a vstrebávania. Materiál umožňuje špine ostať v rohoži.

Zóna 3: V miestnosti. Rohož s vysokým stupňom vstrebávania, ktorá vstrebáva vlhkosť a špinu z topánok. Minimalizuje riziko vlhkých a klzkých podláh.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).