Zasadacia miestnosť

Ako správne zariadiť zasadaciu miestnosť?

Dobrá zasadačka by mala byť elegantná a funkčná. Je to miestnosť, v ktorej môžu spolupracovať a rozvíjať sa rôzne individuality. Malo by byť možné je v nej organizovať prezentácie a prednášky, ako aj diskusie, stretnutia a workshopy. Zariaďujete rokovaciu miestnosť alebo veľkú zasadačku, ale nie ste si istí vybavením? Interiérová dizajnérka Camilla Hassbjer sa podelí o svoje najlepšie tipy - od farby stien až po výber rokovacieho nábytku.
Dôležité je mať pokojný, harmonický základ, pretože ľudia zasadacej miestnosti tiež dodávajú veľa farieb.
Camilla Hassbjer
Prvým krokom pri navrhovaní konferenčnej miestnosti je vykonanie analýzy potrieb. Na čo sa bude miestnosť používať, koľko miest je potrebných, aká technika bude k dispozícii a aký typ nábytku bude najlepší? Potrebujete čalúnené konferenčné stoličky, ktoré budú extra pohodlné, alebo vám postačia jednoduché, stohovateľné rokovacie stoličky? Alebo možno kombinácia?

„Niekedy stačí klasický rokovací stôl, ale mnohí ľudia chcú mať možnosť pravidelne meniť rozloženie nábytku alebo pracovať v malých skupinách, a vtedy si vyberú flexibilné riešenie s menšími stolmi, pomocou ktorých vedia vytvárať rôzne zoskupenia“, hovorí Camilla Hassbjer, konzultantka v oblasti interiérového dizajnu.
Set nábytku FLEXUS + WHISTLER
Rokovací stôl AUDREY

Textílie pre lepšie zvukové prostredie

Dôležité je tiež pozrieť sa na podmienky v miestnosti, najmä na svetlo a zvuk. „Je veľmi dôležité sústrediť sa na dobrú akustiku a používať textílie, ako sú koberce a závesy, na zmiernenie hluku v miestnosti. Môžete na to myslieť už pri výbere nábytku a vybrať stoličky s látkovým čalúnením,“ hovorí Camilla. Pokiaľ ide o svetlo, v zasadacej miestnosti musí byť, samozrejme, dobré a funkčné osvetlenie.

„Rada pracujem s nepriamym svetlom. Dodáva miestnosti teplo a vďaka nemu nepôsobí tak stroho. Je tiež dobré mať možnosť stlmiť svetlo a meniť ho podľa činností.“

Technologické vybavenie by malo byť k dispozícií od začiatku

Správne technologické vybavenie je nevyhnutné pre funkčnú konferenčnú miestnosť a malo by sa s ním rátať už pri plánovaní. Vyhnite sa umiestneniu káblov na podlahe, čím znižite riziko zakopnutia a vytrhnutia káblov. Na udržanie poriadku použite držiaky na káble, boxy na káblezásuvkové lišty na stôl.

„Ako interiérová dizajnérka chcem, aby káble boli takmer nespozorovateľné, a preto odporúčam používať skrinku na káble zapustenú v stole alebo pod stolom," hovorí Camilla. Väčšina zasadacích miestností má projektor a projekčné plátno alebo premietacie plochy, ale potrebujete aj niečo na písanie alebo robenie poznámok, napríklad flipcharty alebo magnetické tabule.

Nepodceňujte výber farieb

Vychádzajte z charakteru miestnosti. Ak je už hotová podlaha, akú farbu majú steny? Ide o to, aby materiály a farby spolu ladili a vytvorili rovnováhu. 

Dokáže správny výber farieb ovplyvniť produktivitu?

Tipy pre úspešné stretnutia

  1. Naplánujte stretnutie v dostatočnom predstihu.
  2. Skontrolujte funkčnosť technického vybavenia.
  3. Pripravte si jasný program, aby sa účastníci mohli pripraviť.
  4. Ak je stretnutie dlhé, zahrňte niekoľko krátkych prestávok.
  5. Dodržiavajte harmonogram stretnutia.
  6. Aspoň jeden bod programu urobte interaktívnym. Zvýši sa tým sústredenosť účastníkov.
  7. Pohodlné konferenčné stoličky sú dôležité najmä počas dlhých zasadnutí.
Ak potrebujete pomoc so zariadením zasadacej miestnosti, kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme!

FAQ

Okrem rokovacích stolov a stoličiek sa často vyžaduje aj projekčné plátno, reproduktory a mikrofón. Zasadacia miestnosť by mala mať adaptéry pre technické vybavenie, prístup na internet a ľahko dostupné elektrické zásuvky.
Vďaka výškovo nastaviteľnému rokovaciemu stolu môžete ľahko striedať pracovné polohy počas stretnutí. Striedanie sedenia a státia počas pracovného dňa je prospešné pre vaše zdravie.
Konferencia je väčšie stretnutie, na ktorom sa účastníci venujú konkrétnej téme. Zvyčajne sa konajú prednášky a diskusie.
Počas hybridného stretnutia sú niektorí účastníci prítomní v rokovacej miestnosti a jeden alebo viacerí účastníci sa zúčastňujú stretnutia online.
Vybavte ju kobercami, hrubými závesmi a čalúnenými stoličkami. Ak v miestnosti stále pretrváva ozvena, riešením sú akustické panely na stropoch a stenách.
Dobrým spôsobom, ako ukončiť konferenciu, je zrekapitulovať, či sa dosiahol účel a ciele. To dáva účastníkom príležitosť zamyslieť sa nad diskutovanými témami.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).