Zvýšte energiu v telocvični s tým správnym interiérom

Zvýšte energiu v telocvični s tým správnym interiérom
Je už takmer január a do telocvične prichádza po sviatkoch hlavná sezóna. Správne zariadenie telocvične môže pre návštevníka spraviť viac než si myslíte. Dostatok svetla a dobré pohlcovanie hluku sú len niektoré z vecí, ktoré zvyšujú energiu aj motiváciu. Prečítajte si naše tipy o interiérovom dizajne telocvične - a zlepšite radosť z cvičenia!

Osvetlenie, zvuk a optimálne využitie priestoru sú tri veci, ktoré môžu významne ovplyvniť vytvorenie dobrého cvičebného prostredia v telocvični. Niekto rád cvičí v pokoji a tichu, zatiaľ čo iní pri cvičení uprednostňujú počúvanie hudby, pozeranie televízie, alebo rozhovor s priateľom.

Miesto s utlmeným zvukom

Ak chcete minimalizovať rušivú zvuky v telocvični, skúste vybaviť televízne a hudobné stanice so slúchadlami. Hladina zvuku z prístrojov a od ľudí sa dá znížiť zavesením textílií a pohlcovačov zvuku na steny. Položenie hrubšej podložky v najpoužívanejších priestoroch pomôže utlmiť zvuk a uľahčí aj pokladanie ťažkého vybavenia na podlahu bez toho, aby to rušilo ostatných, a chráni to aj samotné vybavenie.

Zatiaľ čo hrubšia podložka by sa mala použiť v tých častiach telocvične, kde sa nachádzajú činky, tenšia podložka je lepšia pre ostatné priestory, aby vytvorila povrch, na ktorom sa ľahšie cvičí.

Praktické riešenia pre uskladnenie vybavenia

Ak nechcete mať priestor zaprataný vybavením, potrebami a žinenkami, namontujte na steny chytré úložné riešenia: háky, panely na náradie a závesné tyče zjednodušia vešanie vybavenia a potrieb na steny vtedy, keď sa nepoužívajú, a zväčšia podlahový priestor. Voľný priestor je automaticky krajší a priestrannejší pre trávenie času.

P-O Osbeck pracuje ako osobný tréner a školiteľ. Odporúča používanie svetlejších farieb, ktoré na nás majú v telocvični pozitívny vplyv.

– Vieme, že svetlé prostredie nám dáva pocit, akoby sme mali viac energie. Sme vďaka nemu energickejší. Je dobré myslieť na to, keď telocvičňu zariaďujeme, aby sme sa vyhli pocitu, že sme v pivnici, hovorí.

P-O odporúča aj to, aby bolo na stenách telocvične veľa zrkadiel, pretože zrkadlá nám pomáhajú lepšie ovládať naše pohyby a uľahčujú nám pri uisťovaní, že pohyby robíme správne. Zrkadlá prispievajú aj k vzdušnejšiemu pocitu a odrážajú svetlo v priestore.

Nezabudnite na šatne

Ľudia netrávia čas len v samotnej telocvični, ale aj v prezliekarni. Aj tam je dobré usilovať sa o prostredie s utlmeným zvukom a o použitie správneho typu podložky v závislosti od rozdielnych potrieb. V prezliekarni je dobré použiť vode odolnú podložku. Čo sa týka odkladacieho priestoru pre osobné veci, niekto potrebuje veľkú skrinku, zatiaľ čo iným stačí len trezor pre odloženie osobných vecí. Prispôsobte úložné riešenia činnosti, na ktorú sa daný priestor používa.

Potrebujete ponúknuť priestor pre veľké vaky a dlhé hokejky? Alebo stačia polovičné skrinky s miestom na tašku a bundu? Dobrou alternatívou sú odkladacie skrinky v tvare Z, ktoré sa skladajú z dvoch skriniek plnej dĺžky v priestore jednej skrinky. Alebo skúste skombinovať rôzny typy skriniek. Tak môžete ušetriť toľko priestoru, koľko potrebujete, a zároveň ponúknuť úložný priestor, ktorý vyhovie rôznym potrebám.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).