Ako sme zariadili skladové priestory pre spoločnosť Airshoppen

Ako sme zariadili skladové priestory pre spoločnosť Airshoppen

Airshoppen ponúka cestujúcim na palube lietadiel rozličný tovar a občerstvenie už viac ako 30 rokov. Predtým, ako sa spoločnosť presťahovala do nového skladu v meste Landskrona v juhozápadnom Švédsku, nám dala za úlohu optimalizovať skladové priestory a zariadiť celú budovu, ktorá sa rozprestiera na ploche 12 000 metrov štvorcových. Výsledkom je, že spoločnosť Airshoppen má teraz efektívne skladové riešenie s 4300 paletovými miestami a disponuje kapacitou expedovať až 1 milióna balíkov ročne.
Vyriešili sme všetko od optimalizácie pôdorysu až po výrobu, dodanie a finálnu montáž všetkých paletových regálov a baliacich stolov.
Armin Seceragic, projektový manažér v AJ Produkty

Maximálna skladová kapacita

Airshoppen je súčasťou Nordic Leisure Travel Group a je zodpovedná za balenie a distribúciu tovaru pre cestujúcich v leteckej doprave po celom svete. Spoločnosť má na sklade okolo 1 200 typov produktov od popredných značiek starostlivosti o pleť, parfumov, šperkov, slnečných okuliarov, sladkostí a alkoholu.

Keď sa spoločnosť v roku 2019 rozhodla presťahovať svoj centrálny sklad do nového logistického závodu v Landskrone, kontaktovala nás s konkrétnou požiadavkou: maximalizovať skladovú kapacitu na základe pôdorysu budovy a zabezpečiť, aby všetko bolo na svojom mieste podľa plánu.

Dlhý zoznam požiadaviek

Rickard Larsson, obchodný zástupca AJ Produkty, ktorý sa špecializuje na skladové riešenia, stál na čele projektu zameraného na vytvorenie kompletného riešenia, ktoré zodpovedalo požiadavkám zákazníka. Okrem priestorovo úsporného a vysokokvalitného vybavenia špecifikácia obsahovala aj požiadavky na správnu ergonómiu, efektívne postupy expedície tovaru a vysokú úroveň bezpečnosti.

„Na túto úlohu sme boli výborne pripravení,“ hovorí Rickard. „Vďaka našej širokej ponuke vybavenia do skladov a rozsiahlym skúsenostiam s veľkými logistickými projektmi nám netrvalo dlho, kým sme prišli s atraktívnym návrhom, ktorý uspokojí súčasné i budúce potreby zákazníka.“

Mysleli sme na všetko

Armin Seceragic, náš projektant, bol pôvodne zodpovedný za všetky technické výpočty a výkresy. Následne sa ujal úlohy projektového manažéra, až kým v sklade nebolo všetko na 100% zariadené.

Dokázali sme zabezpečiť všetko od optimalizácie umiestnenia vybavenia skladu, cez výrobu, dodanie a konečnú montáž všetkých paletových regálov a baliacich stolov v sklade,“ hovorí Armin. „Denne sme všetko konzultovali s klientom a stavebnou spoločnosťou. Súčasne sme zariaďovali aj ďalšie priestory, vrátane kancelárií. Bol to skvelý projekt!"

Je potrebné dodať, že každý produkt, či veľký alebo malý bol na svojom mieste načas, presne podľa projektu.

Dodali sme kompletné riešenie

Vo vlastnej réžii sme zabezpečili všetko od vizualizácií, cez výrobu, dodanie a montáž. Projektové riešenie zahŕňalo nasledovné:

  • Paletové regály Ultimate s celkovým počtom 4300 paletových miest.
  • Asi 1000 miest na kompletizáciu objednávok, vďaka valčekovým dopravníkom, ktoré sú integrované do paletových regálov pre najpredávanejšie výrobky.
  • Lepší prístup k paletám vo všetkých priestoroch na kompletizáciu objednávok pre ergonomickejší proces vychystávania.
  • Bezpečnostné riešenia vrátane protiprepadových drôtených panelov, dorazov pre palety a ochranných prvkov proti nárazom.
  • Ďalšie vybavenie, ako sú baliace stoly, manipulačné vozíky a kancelársky nábytok.

Kvalitné zariadenie skladu pre súčasné aj budúce potreby

Spoločnosť Airshoppen sa do nového skladu presťahovala podľa plánu počas druhého štvrťroka 2020. Teraz má silnú pozíciu vďaka efektívnemu a bezpečnému skladu s kapacitou na zabalenie asi 2 500 000 produktov a na obsluhu 1 milióna cestujúcich ročne.

Pallställ

Paletové regály Ultimate poskytujú extra priestor

Ultimate je inovatívny a vysokokvalitný paletový regál navrhnutý a vyrábaný spoločnosťou AJ Produkty. Ultimate má mnoho výhod vrátane dvoch, ktoré súvisia s úsporou miesta. 1.) Nosníky regálov sú výškovo nastaviteľné v intervaloch iba 50 mm, čo uľahčuje maximalizovať skladovú kapacitu. 2.) Ultimate má užšie stĺpiky ako iné paletové regály, a preto nezaberá toľko podlahovej plochy, ktorú možno buď vyplniť ďalšími paletovými regálmi, alebo poskytnúť vodičom vysokozdvižných vozíkov trochu viac priestoru na otáčanie. Spoločnosť Airshoppen sa rozhodla pre druhú možnosť.

Chcete sa prekonzultovať svoje skladové kapacity a požiadavky? Kontaktujte našich obchodných zástupcov tu.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).