Prečo sú meetingy postojačky dobrý nápad?

Prečo sú meetingy postojačky dobrý nápad?

Máte počas pracovného týždňa veľa stretnutí? Tým pádom môžete veľa získať, ak niektoré z nich usporiadate postojačky. Vďaka výškovo nastaviteľným rokovacím stolom môžete byť efektívnejší, dosahovať lepšie výsledky na meetingoch a do svojho každodenného režimu vniesť trochu pohybu. Prečítajte si viac o výhodách meetingoch postojačky a o tom, prečo by sa mali stať súčasťou vášho pracovného dňa.
Zasadacia miestnosť

1. Stretnutia sú kratšie a efektívnejšie

Ak chcete ušetriť čas, meetingy postojačky sú jasnou voľbou. Podľa výskumu (uverejnenom v magazíne New York) sú stretnutia, na ktorých účastníci stoja, v priemere o 34 % kratšie, ako tie klasické. Keďže dlhšie státie je trochu nepohodlné, stretnutia v stoji sú efektívnejšie, a preto aj relatívne krátke. Stretnutia v stoji sú najefektívnejšie, ak je možné problematiku prebrať za približne 20 až 25 minút. Ak je potrebné, aby bolo stretnutie dlhšie, je najlepšie striedať sedenie a státie.

2. Zlepšenie spolupráce a kreativity

Podľa výskumu, uverejnenom v magazíne Reuters, je práca v skupine efektívnejšia, keď stojíte. Všetci zúčastnení sú angažovanejší, pričom sa zlepšuje ich schopnosť zdieľať myšlienky, nápady a informácie s ostatnými. Z výskumu teda jasne vyplýva, že náš mozog pracuje efektívnejšie, keď stojíme. Skúste svoje najbližšie stretnutie zorganizovať postojačky.

Meeting postojačky
Výškovo nastaviteľné stoly

3. Nezaťažujte svoj organizmus

Počas dlhého sedenia vaše telo pociťuje záťaž. S výškovo nastaviteľným rokovacím stolom môžete vy a vaši kolegovia ľahko striedať sedenie a státie, čím sa vyhnete statickej záťaži. Väčšia variabilita znamená aj menšie zaťaženie chrbta, krku a ramien, čo zlepšuje pohodu a umožní vám dosiahnuť lepšie výsledky.

Všetko, čo potrebujete na meeting postojačky

Čo teda potrebujete na to, aby stretnutie v stoji fungovalo? Najlepšie je mať výškovo nastaviteľný rokovací stôl, aby sa dal použiť na stretnutia v sede aj v stoji. Je tiež dobré mať po ruke bielu magnetickú tabuľu, aby boli prezentácie všetkým jasné a taktiež protiúnavové podložky pre prácu v stoji, ktoré odľahčia vaše telo. Kombinujte ich napríklad so sedlovými alebo balačnými stoličkami, aby účastníci mohli z času na čas zmeniť polohu sedenia. 

ZDROJE:

¹ Dahl, M. "Work Smarter: Meetings Are 34 Percent Shorter If You’re Standing Up" The Cut [online] dostupné na: https://www.thecut.com/2014/05/work-smarter-for-shorter-meetings-stand-up.html
² Lehman, S. "Standing meetings may improve group productivity" Reuters [online] dostupné na: http://www.reuters.com/article/us-psychology-group-meetings-productivit-idUSKBN0EV29V20140620

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).