Test odolnosti nášho záhradného nábytku

Test odolnosti nášho záhradného nábytku

Hľadáte záhradný nábytok, ktorý vydrží všetky vrtochy počasia? Potom ste na správnom mieste! Kvalita a odolnosť predstavovali kľúčové vlastnosti, na ktoré sme sa sústredili pri návrhu nášho exteriérového nábytku pred viac ako desiatimi rokmi.

Začiatkom roka sme sa rozhodli tieto vlastnosti otestovať v náročnom prostredí...

Kvalita na prvom mieste

Čo je potrebné na to, aby záhradný nábytok vydržal vonku za každého počasia? Podľa nášho názoru musí disponovať hlavne robustnou konštrukciou, pričom použité materiály musia byť vyberané dôkladne.

Pre naše konštrukcie stolov volíme žiarovo pozinkovanú oceľ alebo hliník. Drevené časti sú vyrobené z morených odolných fošní zo švédskej borovice. Výsledkom je kvalitný nábytok, ktorý nielen dobre vyzerá, ale je aj vysoko odolný voči poveternostným vplyvom.

Test nášho záhradného nábytku

Aby sme ukázali, že pevne veríme v odolnosť nášho záhradného nábytku, rozhodli sme sa vykonať náročný experiment. Záhradné posedenie sme zobrali na Island, kde zostane po celý rok. Bude musieť odolať búrkam v severnom Atlantiku, vytrvalému dažďu, chladu, snehu a dokonca aj letnému slnku. Tým chceme jasne ukázať, že náš záhradný nábytok je dobrou a bezpečnou investíciou, ktorá sa vďaka svojej nízkej údržbe každým rokom vypláca.

Sledujte správy z Islandu

Náš záhradný nábytok sme umiestnili na určené miesto blízko mora vo februári 2021. Prvú kontrolu sme vykonali v polovici marca a nábytok nejavil známky poškodenia či opotrebenia (viď vyššie). Odvtedy Islandom otrasli zemetrasenia a sopečné erupcie. Ak chcete vedieť, čo sa bude diať s našim záhradným nábytkom na Islande, sledujte nás na sociálnych sieťach, tento blog budeme aktualizovať.

Tieto informácie budeme pravidelne aktualizovať v našom blogu. Ak chcete celý proces sledovať, sledujte nás na našich sociálnych sieťach.

island.jpg

Letný update z Islandu

Na konci júna sme išli na pobrežie juhozápadne od Reykjavíku skontrolovať náš záhradný nábytok. Po niečo vyše štyroch mesiacoch kontaktu so snehom, dažďom, slaným vetrom a slnkom stále vyzerá ako nový - čiže presne tak, ako sme si mysleli. Po lete sa vrátime s novými správami :)

Ak už máte svoj záhradný nábytok, prečítajte si náš blog Ako sa správne starať o záhradný nábytok.