Čo je to Mood board a ako vám pomôže v práci?

Čo je to Mood board a ako vám pomôže v práci?

Mood board môžeme doslovne preložiť ako tabuľa nálady.  Počas práce uľahčuje zachytiť správnu tému, vďaka čomu sa ľahšie držíme problematiky. Predstavuje neodmysliteľný nástroj na vizualizáciu a komunikáciu kreatívnych projektov a nápadov. Čo je to teda moodboard a ako ho vytvoriť? Poradíme vám, ako na to!
Mood board často využívajú interiéroví dizajnéri, fotografi, grafickí dizajnéri a iní kreatívci. Vytvárajú koláže z obrázkov, textov, farieb, písma či materiálov – používajú naozaj všetko, čo pomôže zachytiť tú správnu tému.

No tam výhody tabúľ nekončia. Prezentácie nových nápadov a vylepšení sú oveľa jednoduchšie a efektívnejšie s využitím magnetických tabúľ, kde môžete všetko znázorniť. Používať ich môžete na inšpiráciu alebo ako dekoráciu aj doma.

Vystrihnite a pripnite – elektronicky alebo ručne

Mood board nemusíte vytvárať iba ručne. Exituje mnoho programov, ktoré vám prácu uľahčia, ako napríklad Photoshop alebo PowerPoint. Ak však chcete Mood board vytvoriť ručne, môžete fotografie a rôzne podklady pripnúť na tabuľu pripínačkou alebo upevniť magnetkami. Takúto flexibilitu vám ponúkajú naše biele magnetické tabule alebo sklenené magnetické tabule.

FAQ

Moodboard je vizuálny nástroj, ktorý vám pomôže zhromaždiť obrázky a texty, ktoré opisujú napríklad pocit, náladu alebo víziu. Bežne sa používa pri tvorbe koncepcie, dizajnu a prezentácii.
Moodboard môže obsahovať čokoľvek, ale zvyčajne je to zmes vašich vlastných obrázkov, fotografií, náčrtov, textu, ilustrácií, symbolov/loga atď. Fyzický moodboard môže obsahovať aj veci ako vzorky farieb a materiálov.
Vytvorte inšpiratívny a efektívny moodboard pomocou starostlivo vybranej a premyslenej kombinácie textu a obrázkov, farieb a tvarov.
Koláž má podobnú funkciu ako moodboard. Moodboardy však často obsahujú obrázky aj text v kombinácii nápadov, ktoré vytvárajú napríklad nový koncept. Zatiaľ čo koláž je častejšie kompiláciou obrázkov s jediným cieľom poskytnúť inšpiráciu pre určitý štýl.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).