Rôzne typy úložných riešení pre kanceláriu

Ako vybrať správne úložné riešenie nielen do kancelárie?

Premyslené skladovanie nielen uľahčuje život, ale prispieva aj k výrazne atraktívnejšiemu kancelárskemu prostrediu. Kvalitná policová skriňa je skvelým typom úložného riešenia pre domáce kancelárie aj firmy. Prejdeme si niekoľko bodov, ktoré môžu byť užitočné, keď príde čas na nákup úložných skríň do kancelárie. So správnym typom kancelárskej skrine môžete ľahko usporiadať dokumenty a iné dôležité predmety. Keď príde čas na nákup nového kancelárskeho nábytku, premýšľajte o tom, čo vo svojej kancelárii potrebujete. Štýlová a priestorovo úsporná roletová skriňa, bezpečnostná skriňa odolná proti vlámaniu alebo praktická kovová skriňa? Dobre zvolené úložné riešenia uľahčujú každodenný život.
Vysoké a nízke úložné skrine so zakladačmi a policami na dokumenty

Aký typ skrine potrebujete?

Skrine vyrábame v mnohých variantoch, ktoré vyhovujú rôznym potrebám. Prvé otázky, ktoré by ste si mali pred kúpou položiť, sú, čo bude v skrinke uložené a kde bude skrinka umiestnená. Potrebujete otvorené alebo skryté úložné riešenie?

Kancelárska skriňa: Klasická skriňa s policami je vhodná na ukladanie zakladačov a kancelárskych dokumentov, časopisov, písacích potrieb alebo iných predmetov. Zvyčajne je vybavená nastaviteľnými policami a dvierkami, policami bez dvierok alebo kombináciou oboch. Nástenná skriňa umožňuje využiť priestor nad nízkou policou alebo bočným stolíkom.

Výsuvná skrinka ku kancelárskemu stolu: Je určená na umiestnenie vedľa pracovného stola, ale dobre poslúži aj ako deliaca stena miestnosti. Praktický výsuv s policami uľahčuje prístup k obsahu skrinky.

Kartotéka: Tento typ skrine na dokumenty je vhodný pre závesné dosky na dokumenty.

Skrinka na lieky: Nástenné skrinky s uzamykaním na uskladnenie liekov.

Výkresová skriňa: Chráňte svoje výkresy ich uložením do skrine s plytkými zásuvkami určenými na tento účel. Vďaka tomuto efektívnemu skladovaniu výkresov získate jednoduchý prehľad o obsahu.

Archivačná skriňa: Požiadavky na archivačnú skriňu sa líšia v závislosti od toho, čo potrebujete archivovať. Na menej dôležité dokumenty môže stačiť jednoduchšia skriňa so zámkom, zatiaľ čo citlivé alebo veľmi dôležité dokumenty si vyžadujú nejaký typ bezpečnostnej skrine.

Úložná skriňa so zámkom a modrými dverami v kancelárskej miestnosti

Praktické a bezpečné skladovnaie

Poriadok a čistota
ýber skriniek s nastaviteľnými policami umožňuje jednoducho prispôsobiť úložný priestor vašim potrebám, napríklad pomocou ďalších políc a praktických zásuviek. Na zvýšenie funkčnosti môžete pridať aj úložné prepravky a priehradky na časopisy, ktoré vám uľahčia triedenie a hľadanie toho, čo chcete uložiť.

Prístup len pre oprávnené osoby
Uzamykateľná skriňa je skvelým úložným priestorom pre vaše dôležité dokumenty a predmety. Zámok na kľúč je dobrou voľbou, ak by ste mali mať do kancelárskej skrine prístup len vy alebo niekoľko osôb. S elektronickým kombinačným zámkom môže mať prístup do skrine viacero osôb bez toho, aby ste sa museli zaoberať správou kľúčov.

Trezory a skrine odolné voči ohňu
Pre vaše najdôležitejšie dokumenty poskytuje trezor alebo sejf dodatočné zabezpečenie v prípade nepredvídaných udalostí. V závislosti od stupňa požiarnej odolnosti, ktorý bol trezoru pridelený, dokáže odolať ohňu 60 až 120 minút. Tieto úložné riešenia sú vhodné na archiváciu a uchovávanie citlivých materiálov v kanceláriách a na interiérové skladovanie poľovníckych, strelných a chladných zbraní. Sú odolné proti krádeži a certifikované s vysokými štandardmi bezpečnosti a zabezpečenia.


Ako skladovať cennosti?

Klasická kancelárska skriňa s dvoma otvorenými policami a dvierkami v spodnej časti
Nízke úložné skrinky používané ako deliace priečky

Skrine s rôznymi vlastnosťami

Úložné skrine sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, z rôznych materiálov a v rôznom dizajne. Je dôležité myslieť na praktickosť aj estetiku. Aký typ skrine vyhovuje vašim potrebám a aký sa hodí k ostatnému nábytku? Potrebujete skriňu na dokumenty, ktorá sa otvára menej často, alebo skriňu, ktorá sa používa niekoľkokrát denne?

Laminátové skrine sú funkčnou a cenovo dostupnou voľbou pre kanceláriu. Materiál je bezúdržbový, povrch je hladký, odolný proti poškriabaniu a vodotesný, vďaka čomu sú tieto skrine vhodné do mnohých prostredí.

Dyhované skrine majú tenkú vrstvu dreva, ktorá pôsobí dojmom masívu, vďaka čomu pôsobí kancelárske prostredie elegantnejšie. Keďže ide o prírodný materiál, skrinka má príjemný vzhľad s prirodzenou kresbou dreva.

Kovové skrine s práškovou povrchovou úpravou sú mimoriadne odolné a vhodné do prostredia, kde sa očakáva vysoké opotrebovanie. Tieto skrine majú často vysokú nosnosť na jednu policu a sú vynikajúcou voľbou pre archívne miestnosti.

Skrine s klasickými dvierkami umožňujú mať dobrý prehľad o celom obsahu.

Skrine s posuvnými dvierkami sú ideálnou alternatívou v stiesnených priestoroch.

Roletové skrine majú dvierka vo forme roliet, pričom sa zabráni otváraniu dverí smerom do priestoru.

Možnosti skladovania v kancelárskych skrinkách

Úložný nábytok sa hodí do väčšiny prostredí a otvára možnosti pri zariaďovaní interiéru. Niektoré skrinky sa dokonca hodia aj ako deliace priečky. Ak si neviete vybrať medzi otvorenými kancelárskymi skriňami a uzamykateľnými kancelárskymi skriňami, dobrou voľbou môže byť ich kombinácia. Potom môžete ukryť dokumenty a hromady papierov a na otvorených policiach nechať atraktívnejšie veci, ako sú knihy a dekorácie. Výber úložného riešenia, ktoré je súčasťou rady nábytku vám umožní kombinovať vysoký a nízky nábytok a stále zachovať jednotný štýl vo vašej kancelárii.

Veľké či malé, vysoké alebo nízke
Ak máte dostatok priestoru, niekoľko nízkych skriniek v rade môže byť štýlovou alternatívou k vysokej skrinke. Získate aj ďalšiu plochu na umiestnenie rastlín alebo iných dekorácii. Ak je priestor v kancelárii obmedzený, nástenné skrinky môžu byť riešením na získanie maximálneho úložného priestoru. Môžete napríklad umiestniť dve skrine nad seba alebo namontovať nástenné skrinky nad skriňu až po strop. Možnosti sú neobmedzené!
Skriňa s úložným priestorom a lavicou na sedenie
Skrine s posuvnými dverami a úložným priestorom

Tipy pre kancelárske skrine od AJ Produkty!

  1. Bestseller SENSE je robustná skriňa vyrobená z oceľového plechu. So štyrmi nastaviteľnými policami, z ktorých každá unesie 50 kg, je to skutočne robustná skriňa, ktorá znesie veľa. Skriňa je vybavená aj trojbodovým zámkom, takže vaše dokumenty budú bezpečne uložené.
  2. Ak hľadáte dobrú a cenovo dostupnú skriňu, je CLEO je vynikajúcou voľbou. Skriňa je vyrobená z odolného laminátu a dodáva sa v troch rôznych povrchových úpravách. Dvierka sa dajú uzamknúť.
  3. Naša roletová skriňa STUDIO je diskrétna a zároveň šetrí miesto. Vďaka dvierkam, ktoré sa plynulo zasúvajú do krátkych strán skrine, nie je pri otváraní potrebné veľa miesta pred skriňou.
  4. Designovo náročným klientom odporúčame skriňu QBUS, ktorá je súčasťou rovnomenného úložného radu so zaujímavým dizajnom. Výrobky sa dodávajú v niekoľkých rôznych farbách, takže môžete kombinovať svoje úložné riešenia v kancelárii.
  5. Najdôležitejšie dokumenty potrebujú väčšiu bezpečnosť a úložná skriňa MIXTURE ju dokáže poskytnúť. Vysoko odolná skriňa má protipožiarnu ochranu a je vybavená zámkom trojbodovým uzamykaním s cylindrickým zámkom.


Máte otázku? Kontaktujte nás!

Dúfame, že tipy v tomto sprievodcovi nákupom vám uľahčili výber úložnej skrine do vašej kancelárie. Ak stále potrebujete pomôcť s výberom kontaktujte nás!. Rádi vám pomôžeme!



FAQ

Dvere sa skladajú z tenkých lamiel, vďaka ktorým sú flexibilné a dokážu sa zasanúť do tenkej drážky na boku skrinky.
Skrine s posuvnými dverami alebo roletovými dvierkami sú priestorovo úspornejšie ako klasické dvere, pretože v otvorenom stave nezaberajú toľko miesta.
Dyha je tenká drevená vrstva, ktorá sa používa ako povrchová časť nábytku. Dyhy sa sústružia alebo hobľujú z kmeňov  stromov.
Dobrým tipom je vyprázdniť a vysušiť skriňu a potom do nej umiestniť malé misky s 24% octom. Nechajte ocot pôsobiť jeden deň.
Použite skriňu určenú na ukladanie cenností. Vyberte bezpečnostnú skriňu, ktorá je odolná proti požiaru aj vlámaniu.
Vďaka štýlovým skrinkám môžete ľahko schovať pracovné potreby, keď máte návštevu. Vďaka rozkladacej pohovke sa z pracovného priestoru stane spálňa navyše.

Akú úložnú skriňu potrebujete vo svojej kancelárii?

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).