Ako vybrať správne skladové riešenie pre váš podnik?

Ako vybrať správne skladové riešenie pre váš podnik?

Vybrať si to správne skladové, či úložné riešenie pre kanceláriu alebo sklad môže byť zložitejšie ako sa zdá. Základom je odpovedať si na nasledovné otázky: Akú nosnosť regálov potrebujem? V akom prostredí bude regál umiestnený? Budem v budúcnosti regál rozširovať?

V dnešnom článku sa dozviete, čo by ste mali vedieť predtým, než investujete do nového skladového riešenia.

Všetko závisí od prostredia, v ktorom budú regály umiestnené. Niektoré priestory majú veľmi vysoké stropy, no nedisponujú rozľahlosťou alebo naopak. Máte dostatok miesta na zemi aj dostatočnú výšku priestorov? V tom prípade si budete môcť vyberať z veľkého množstva riešení. Samozrejme, dôkladným plánovaním dokážete vyťažiť maximum aj z menších kancelárií.

Aké sú plusy a mínusy Vašich priestorov?

Vo vysokých priestoroch s nedostatkom miesta na zemi, dokážete ušetriť drahocenné miesto použitím extra vysokých regálov alebo regálov s montážou na stenu. Naopak, ak nemáte dosť miesta do výšky, ale Vaše priestory sú rozľahlé, môžete využiť extra hlboké regály. Výborným riešením pri nedostatku miesta sú skrine s posuvnými dverami. No ak chcete mať celý obsah skrine prístupný naraz, zakúpte si tradičné skrine s dvierkami.

Akú nosnosť by mal mať Váš regál?

Jedným z najdôležitejších faktorov pri výbere regálov je nosnosť police. Pamätajte, že stojky a police sú navrhnuté pre rovnomerné rozloženie záťaže. To znamená, že ak umiestnite jednu ťažkú vec do stredu police, nosnosť môže byť nižšia, ako je deklarovaná. Preto odporúčame pri výbere zvoliť regál s vyššou nosnosťou, ako skutočne potrebujete.

Voľne stojaci regál alebo nie?

Potrebujete regál umiestniť do stredu miestnosti a mať ho prístupný spredu aj zozadu? Potom je voľne stojaci regál pre Vás tá správna voľba. Dávajte si však pozor – mnoho regálov má zozadu krížovú výstuž na zvýšenie pevnosti a stability regálu, ktorá môže obmedziť prístup k regálu z jednej strany. Taký typ regálov je vhodnejšie umiestniť k stene. Ak však určite potrebujete obojstranný regál, môžete umiestniť 2 regály „chrbtami“ k sebe. Paletové regály a regály na ťažký materiál sú zvyčajne úplne prístupné z oboch strán.

V akom prostredí bude regál umiestnený?

V závislosti od typu prostredia, v ktorom bude Váš regál umiestnený, je vhodné zvoliť aj zodpovedajúci typ povrchovej úpravy regálu. Ak budete mať regál v suchu a v interiéri, práškový lak úplne postačuje. Pre vlhkejšie prostredie je vhodné zvoliť nehrdzavejúce galvanizované regály. V potravinárstve, reštauračnom priemysle a tam, kde sa vyžaduje sterilné prostredie, sú jedinou dobrou voľbou nerezové regály. Chrómovaný vzhľad dodáva regálom exkluzívnejší vzhľad, čo ich robí vhodnými aj do obchodov.

Budete v budúcnosti potrebovať rozšíriť skladové kapacity?

Veľa skladových systémov je navrhnutých tak, aby mohli byť v prípade potreby jednoducho rozšírené o prídavnú sekciu. Kompletný systém teda pozostáva iba z jednej základnej sekcie regálu, ktorá v prípade zvýšenia skladových požiadaviek môže byť rozšírená o ľubovoľný počet prídavných sekcií. Takéto riešenie je najlepšie pre menšie spoločnosti, kedy skladové regály môžu rásť spolu s rastom podniku.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).