Čím viac aktivity v škole, tým lepšie

Čím viac aktivity v škole, tým lepšie

Mnoho hodín sedenia má negatívny vplyv na zdravie a pracovný výkon. To je dobre známa skutočnosť, ktorá sa zohľadňuje pri navrhovaní väčšiny pracovísk pre dospelých. My v AJ Produkty sme však presvedčení, že rovnaká starostlivosť by sa mala venovať aj našim školákom. Preto ponúkame školský nábytok, ktorý uľahčuje zmenu pracovnej polohy a zároveň pozitívne vplýva na schopnosť učiť sa.

Škola je pracoviskom detí

Samozrejme, pracovné prostredie v školách by malo byť rovnako dobré ako v moderných kanceláriách. Školy sú pracoviskami detí a tie majú rovnaké právo ako dospelí, pracovať v ergonomicky správnom prostredí. To predovšetkým znamená, že deti a mládež musia mať možnosť meniť svoju pracovnú polohu - to si vyžaduje nábytok a vybavenie, ktoré to umožňuje. O tom si povieme viac neskôr, ale najprv si povedzme, prečo je dobré meniť polohu.

Stacionárny bicykel
Rotoped ke stolu
429,- €
Balančná lopta
Balančná lopta
80,- €

Aktívnejšie dni v škole sú prospešné pre všetkých

My, ľudia, sme stvorení na pohyb a keď sme aktívni, deje sa v nás veľa pozitívnych vecí. Ako fyzicky, tak duševne. Pokiaľ ide o telo, zvýšený krvný obeh nám pomáha mať viac energie, byť bdelší, lepšie sa sústrediť, byť kreatívnejší a spolupracovať. Okrem toho je známe, že pohyb zlepšuje našu schopnosť učiť sa, čo veľmi teší učiteľov. Aktívnejší školský deň je teda výhrou pre všetkých!

Pozitívny vplyv na zdravie a pohodu

Pohyb posilňuje naše kosti a svaly. To je dôležité najmä pre deti, pretože ich telo rastie. Okrem podpory kapacity srdca a pľúc, flexibility a koordinácie pomáha aktívny životný štýl znižovať riziko cukrovky 2. typu a obezity. Prirodzený pohybový režim ovplyvňuje aj naše duševné zdravie a je prirodzenou ochranou proti stresu a depresii.

Viac školského nábytku, ktorý aktivizuje deti

Zmena pracovných polôh je nielen prospešná pre vaše telo, ale dodáva vám aj energiu navyše. Preto je na dlhé školské dni ideálne aktívne sedenie, ako sú balančné stoličky, balančné lopty a sedlové stoličky. Vďaka svojej prirodzenej nestabilite nútia telo vynakladať dodatočné úsilie - bez toho, aby si žiaci toto úsilie uvedomovali. Mnoho školských stoličiek má sedák, ktorý umožňuje študentom sedieť na nich spredu aj zozadu, čo tiež uľahčuje zmenu polohy. Balančné podložky, stacionárne bicykle a pedálové trenažéri sú ďalšími šikovnými riešeniami, ktoré sa podobne ako aktívne sedenie dajú ľahko presúvať z jedného študenta na druhého.

Balančná stolička UP
158,- €
Balančná podložka BACK APP
162,- €

Ako urobiť prvý krok

Aké podmienky majú deti vo vašej škole na zmenu pracovnej polohy a udržanie koncentrácie? Ak chcete urobiť rýchlu zmenu, jedným z tipov môže byť zaobstarať 2-3 výškovo nastaviteľné školské lavice a aktívne stoličky a nechať žiakov, aby sa pri nich striedali. Je to dobrý začiatok na ceste k cieľu, aby sa aktívny deň stal realitou pre všetky školské deti.

Objavte viac produktov pre školy

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).