Ako vyzerá kancelária budúcnosti?

Kancelária budúcnosti: účel a výhody

Pracujú vaši zamestnanci práve teraz z domu? Je vo vašej kancelárii veľa prázdnych pracovných miest? Ak áno, možno nastal čas vyhodiť stoly a vytvoriť priestor pre kreatívnu tímovú prácu.
S postupným uvoľňovaním opatrené sa aj pracoviská vo svete vracajú do normálu. Alebo možno ani nie? Veľa vecí naznačuje, že to, čo sme pred pandémiou považovali za samozrejmosť, už tak nikdy nemusí byť. Namiesto toho budeme svedkami zrodu nového typu kancelárií, ako aj väčšieho počtu hybridných pracovných miest, teda kombinácie práce na diaľku a v kancelárii.

Hybridná práca má veľa výhod. Predovšetkým poskytuje zamestnancom väčšiu flexibilitu a väčšiu kontrolu nad ich časom, čo mnohým ľuďom výrazne uľahčuje každodenný život. Navyše, keďže prácu už nie je potrebné vykonávať z konkrétneho miesta, zvyšuje to aj šance vás ako zamestnávateľa nájsť ľudí s vhodnými odbornými znalosťami pre vašu spoločnosť bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. S rastúcim záujmom pracovať na diaľku sa však zvyšujú aj nároky na pracovisko, aby boli zamestnanci ochotnú fyzicky sa presúvať do práce v kancelárii.
Jedným zo spôsobov, ako zatraktívniť kanceláriu, je zamerať sa na veci, ktoré zamestnanci považujú za nevýhody práce na diaľku alebo ktoré im chýbajú. Napríklad nedostatok interakcií s kolegami, ktoré je pre mnohých ľudí najväčšou nevýhodou práce z domu. Nielen pre pocit spolupatričnosti, ale aj pre kreativitu. Už len samotné cestovanie do kancelárie a späť prináša nové pohľady, zvuky a zážitky, ktoré sú zdrojom inšpirácie. Je často jednoduchšie vymieňať si nápady a získať spätnú väzbu pri osobnom stretnutí ako pri telefonických hovoroch alebo videohovoroch.
Ak sa jednoducho odvážite spochybniť predstavu o tom, ako by mala kancelária vyzerať, možnosti sú nekonečné!
Je teda vhodný čas na to, aby ste pracovisko navrhli tak, aby podporovalo spoločenské stretnutia a kreativitu. Zároveň je dôležité pamätať na to, že každý na pracovisku má iné potreby a túžby. Niektorí nemôžu pracovať v otvorenej kancelárii, ale potrebujú izolovanejšie priestory, kde sa môžu sústrediť bez toho, aby boli rušení. Pre iných je dôležité, aby mohli prepínať medzi prácou za stolom a v pohodlnom kresle. Ak sa jednoducho odvážite spochybniť predstavu o tom, ako by kancelária mala vyzerať, možnosti sú nekonečné! Nájdite inšpiráciu nšpiráciu pre svoju kanceláriu a prezrite si naše elegantné a poholdné pohovky a kreslá.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).