Prečo je správne pracovné prostredie kľúčom k silnej firemnej kultúre

Prečo je správne pracovné prostredie kľúčom k silnej firemnej kultúre?

Dobré pracovné prostredie prináša dobré výsledky. Malé, jednoduché zmeny môžu výrazne ovplyvniť pocit spolupatričnosti a motivácie na každom pracovisku. S väčšou slobodou a väčšími možnosťami, pokiaľ ide o pracoviská a prácu na diaľku, je možno dôležitejšie ako kedykoľvek predtým udržiavať silnú firemnú kultúru.
Skutočnosť, že dobrá atmosféra a pocit spolupatričnosti na pracovisku pomáhajú zamestnancom cítiť sa lepšie, nie je žiadnou novinkou. Dobré vzťahy na pracovisku nás robia odolnejšími voči stresu, keď čelíme náročným úlohám. Vďaka tomu sme produktívnejší a je pravdepodobné, že u svojho zamestnávateľa zostaneme dlhšie. A čo je možno najdôležitejšie, práca je vďaka tomu príjemnejšia. Malými zmenami môžete dosiahnuť veľké rozdiely, pokiaľ ide o zabezpečenie spokojnosti každého zamestnanca na pracovisku.
Oddychová zóna je hlavným priestorom na stretávanie sa a budovanie vzťahov v práci. Aj taká jednoduchá vec, ako je košík s ovocím pre zamestnancov, môže výrazne zlepšiť pracovné prostredie. Dáva ľuďom ďalší dôvod na to, aby sa postavili a urobili pár krokov naviac. Taktiež podporuje spontánne stretnutia a rozhovory počas zdravej desiaty. Pohodlné pohovky v kancelárii poskytnú vašim zamestnancom kvalitný oddych od pracovného stola a umožnia im stretávať sa v uvoľnenejšej atmosfére. Vyhradená miestnosť na oddych zlepšuje pohodu tých, ktorí občas potrebujú stráviť trochu času osamote.
Ak poskytujete možnosť hybridnej práce, malo by byť pre vás ešte dôležitejšie vytvoriť a udržať silnú firemnú kultúru.
Ak dáte svojim zamestnancom možnosť, aby sa sami rozhodli, či chcú home office alebo pracovať v kancelárii, pravdepodobne sa zvýši nielen produktivita zamestnancov, ale aj pravdepodobnosť, že do vašej spoločnosti prilákate nových zamestnancov. Keď však ponúkate hybridné pracovisko (kombinácia práce v kancelárií a práce z domu), je ešte dôležitejšie vytvoriť a udržať silnú firemnú kultúru.
V súčasnosti si všetci dobre uvedomujeme, aké ľahké môže byť cítiť sa vylúčený z firemnej komunity, ak väčšinu času pracujete na diaľku. Jedným z jednoduchých spôsobov, ako znížiť riziko, že sa niekto bude cítiť vylúčený, je organizovať všetky stretnutia digitálne, aj keď len jedna osoba pracuje z domu. Spoločný e-mail alebo chat môže tiež pomôcť budovať jednotu a vytvárať lepšie vzťahy medzi zamestnancami. Užitočné môže byť aj vytvorenie firemného chatu, ktorý sa netýka priamo práce, ale je venovaný uvoľnenejším a osobnejším témam - možno dokonca len pre roztomilé obrázky mačiek alebo zábavné videá!

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).