Rebríky a súvisiace bezpečnostné pravidlá

Schodiská a rebríky sú užitočným zariadením v skladoch, obchodoch, dielňach, knižniciach a na iných pracoviskách, kde sa používajú na pohodlný prístup a údržbárske práce. Schodíky pomáhajú pri činnostiach vo výške (prístup k tovaru a zakladačom, výmena žiarovky a pod.). V AJ Produkty ponúkame na svojej stránke rôzne typy rebríkov, schodísk a lešení rôznych výšok.

K dispozícii je veľa možností, takže spoločnosti si môžu zakúpiť to najvhodnejšie vybavenie podľa ich požiadaviek. Jedným z najobľúbenejších typov rebírkov pre pracovné využitie sú sklápacie schodiskové rebríky. Tieto je možné zložiť a odložiť, keď ich nie je treba, čím sa ušetrí miesto. Sklápacie rebíkové schody je možné zakúpiť v rôznych veľkostiach – veľké skladacie schody pre prístup na vyššie poschodia, ako i malé sklápacie schodíky pre prístup k predmetom umiestneným nižšie.  Ponúkame schodíky s rôznou nosnosťou a silou materiálu. Mnohé schodíky majú stupienky pokryté protišmykovým materiálom, ktorý chráni pred nehodami.

Nižšie je zvýraznených niekoľko bezpečnostných pravidiel, ktorými by sa zamestnanci pri používaní schodíkov alebo rebríkov mali riadiť (NBSIA, 2010¹):

1. Pred použitím skontrolujte stav schodíkov.

2. Na schodíkoch noste vhodnú obuv.

3. Nepoužívajte zariadenie na inom ako rovnom povrchu.

4. Nikdy na seba neukladajte plastové alebo kovové schodíky, aby ste dosiahli vyššej výšky.

5. Použite schodíky alebo rebrík vhodnej výšky, aby ste nespadli pri nakláňaní z horných stupienkov.

6. Počas stúpania buďte otočení k rebríku alebo schodíkom.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).