9 tipov pre eco-friendly kanceláriu

9 tipov pre eco-friendly kanceláriu

Už aj systematické malé zmeny môžu znamenať v konečnom dôsledku hmatateľný rozdiel. To platí hlavne pre životné prostredie.

Čo však môžeme urobiť pre to, aby bola naša kancelária eco-friendly?

Pripravili sme 9 jednoduchých tipov na malé zmeny, ktorými môžete chrániť životné prostredie aj VY.

  1. Použite smart osvetlenie miestnosti. Vymeňte obyčajné halogénové osvetlenie za LED, ktoré šetrí nielen elektrickú energiu, ale aj peniaze. Na verejné priestory nainštalujte senzory pohybu, aby sa nestalo, že niekto zabudne vypnúť svetlo. 
     
  2. Zmeňte nastavenia tlačiarne. Nastavte defaultne obojstrannú tlač, čím šetríte papier, a teda aj prírodu.
     
  3. Ekologické produkty. Pri zaisťovaní každodenného chodu hľadajte výrobky ako papier, písacie potreby, či mydlo s ekologickým označením. Pri nábytku uprednostnite výrobky so známkou EU Flower alebo certifikáciou Swan Ecolabel. Pri textíliách sa môže ešte objaviť označenie Öko-tex.
     
  4. Starú elektroniku nevyhadzujte! Pred vyhodením nepotrebných vecí sa skúste zamyslieť, či sa ešte nedajú predať alebo darovať na charitu. Ak už nie je iná možnosť, elektroniku recyklujte. Výrazne tým znížite záťaž na životné prostredie.
     
  5. Organické potraviny. Mlieko, ovocie, či káva sa spotrebúvajú vo väčšine kancelárií každodenne. Podporte eko-friendly výrobcov.
     
  6. Trieďte odpad. Podporujte na pracovisku triedenie odpadu a vytvorte prehľadný systém na triedenie. Zaobstarajte odpadkové koše na triedenie odpadu rôznych farieb pre papier, plasty, organický odpad, batérie, či elektroniku.
     
  7. Do práce na bicykli. Ak to počasie dovoľuje, nechajte auto doma a vyrazte do práce na bicykli! Nainštalujte na bezpečné miesto stojany na bicykle a podporte ak svojich zamestnancov v jazdení do práce na bicykli. Týmto budete nielen šetriť životné prostredie, ale urobíte aj niečo pre svoje zdravie. Podporte svojich zamestnancov alebo presvedčte šéfa a dokúpte praktické stojany na bicykle.
     
  8. Všetko vypnúť! Po skončení pracovnej doby vypnite svoj počítač, tlačiareň, monitor atď. Ak zariadenia uvediete do spánkového režimu, budú stále spotrebovávať malé množstvo elektrickej energie. Jednoduchý a účinný typ je mať svoje vybavenie zapojené v jednej predlžovačke, ktorej vypínač pri odchode jednoducho vypneme.
     
  9. Určite ambasádora pre ekológiu. Spomedzi zamestnancov vyberte jedného, ktorý má blízky vzťah k životnému prostrediu. S ním potom môžete diskutovať a preberať možnosti, ako vytvoriť eko-friendly kanceláriu.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).