Zabezpečenie vonkajšieho prostredia počas zimy

Zabezpečenie vonkajšieho prostredia počas zimy

Sneh, ľad alebo blato - zima sa blíži a firmy musia byť pripravené, aby vytvorili bezpečné podmienky v okolí budovy. "Čo najskôr je nutné pripraviť piesok pre schodiská a vchody. Frekventované miesta trpia zvýšeným rizikom pošmyknutia", hovorí Patrik Herskind, prevádzkový manažér firmy Riskbyggen, čo je jeden z najväčších švédskych správcov nehnuteľností.

Hlavnou prioritou je tiež zabezpečiť cesty vedúce do budov pre sanitky a iné vozidlá záchrannej služby.

- Krokom číslo jedna je odstránenie snehu pomocou odhŕňačov, traktorov a snehových fréz, spoločne s prípravou piesku. Ďalej je potreba rozšíriť chodník, hovorí Patrik. Následne sa musí odhrabať chodník, vchody a menšie cesty ručne pomocou lopaty a posypať ich soľou, podľa potreby.

- Snažím sa nepoužívať príliš veľa soli v záujme životného prostredia, ale je to najefektívnejší spôsob pre zabezpečenie šikmých plôch, ďalej vysvetľuje Patrik a odporúča miešať soľ so snehom v pieskovom postrekovači pre lepšiu účinnosť.

- A nezabudnite zaobstarať správne vybavenie pre osoby, ktoré odhrabávajú sneh, ako sú hroty na zimné pracovné topánky, ktoré zabránia pošmyknutiu. Takisto si musíte dávať pozor na sneh a cencúle padajúce zo striech. Môžu byť nebezpečné pre okoloidúcich.

- Pravidelne kontroluje odkvapy, aby ste zabránili tvorbe cencúľov. Ak existuje nebezpečenstvo padajúceho snehu alebo ľadu, zablokujte chodník alebo cestu. Nikdy nechoďte sami na strechu, používajte len kvalifikovaný personál pre takúto prácu, hovorí Patrik Herskind.

Ako zabezpečiť vonkajšie prostredie?

• Položte piesok k schodiskám a vchodom. Frekventované miesta patria k oblastiam so zvýšeným rizikom pošmyknutia.

• Pomocou lopaty odhrabte cesty a chodníky tak, aby mali vozidlá záchrannej služby a sanitky ľahký prístup do budovy.

• Znovu rozšírte pripravené oblasti. Možno je nutné odhrabať parkovacie miesta?

• Ručne odhrabte vchody, schodiská a menšie cesty.

• Použite soľ a piesok, kde je to potrebné.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).