8 tipov pre organizované pracovné miesto

8 tipov pre organizované pracovné miesto

Odstránenie neporiadku a udržiavanie čistoty na pracovnom stole je niečo, čo sa týka a ovplyvňuje každého na pracovisku. Okrem toho dobrá organizácia pracovného stola pomôže znížiť úroveň stresu. Nina Strandbergová, profesionálna ergonómka, odporúča aj doplnky k pracovným stolom, ktoré prispievajú k príjemnejšiemu a kreatívnejšiemu pracovnému prostrediu.

Udržiavanie poriadku a čistoty dlhodobo uľahčuje a zefektívňuje prácu. Neporiadok na pracovnom stole, na ktorom sa hromadia papiere, spisy a káble, môže tiež spôsobovať stres a pri návšteve zákazníkov nevyzerá úplne reprezentatívne.

„Najmä v kancelárskom prostredí je dôležité, aby každý udržiaval čistotu a poriadok s ohľadom na svoje okolie, kolegov a zákazníkov a aby mal na svojom pracovnom stole poriadok v dokumentoch a ostatných predmetoch,“ hovorí Nina Strandbergová, profesionálna ergonómka a zakladateľka spoločnosti Iordning Stockholm.


Prinášame Vám 8 krátkych tipov, ako môžete maximalizovať svoju pracovnú plochu!:

  • Uzamykateľná zásuvka pod stôl, ktorú namontujete na spodnú časť stolovej dosky. Takáto zásuvka nezaberá miesto na zemi a ani Vám „nekradne“ priestor pre nohy. Do zásuvky môžete uložiť dokumenty a rôzne kancelárske doplnky, ako napríklad perá, kalkulačky, atď.

  • Ak potrebujete vybaviť svoj stôl o stolový paraván, vyberte si vystužený paraván s koľajnicou, na ktorú môžete jednoducho zavesiť držiak monitora, kancelárske odkladače na triedenie dokumentov alebo praktickú poličku na notebook.

  • Stolový paraván môžete používať aj ako nástenku. Pripnite si na stolový paraván zoznam svojich úloh a cieľov, aby ste ich mali stále pred očami.

  • Pri výbere stolovej lampy si vyberte takú, ktorú môžete namontovať na bočnú alebo zadnú hranu stolovej dosky. To vám zaistí ďalší extra priestor :)

 

Detail dobre organizovaného pracovného stola
Detail pracovného stola s paravánom a led svietidlom
LED lampa s magnetickým uchytením
72,- €
  • Držiaky na káble montované pod stolovú dosku Vám pomôžu skryť a zorganizovať spleť káblov, ktorú má väčšina z nás pod stolom.

  • Samolepiace držiaky na káble, ktoré jednoducho prilepíte na svoj stôl sa výborne hodia pre káble nabíjačiek mobilných telefónov, notebookov atď. Vďaka týmto držiakom káble nabíjačiek nespadnú na zem hneď, ako odpojíte svoje zariadenie.

  • K stolovým počítačom predstavuje výborný funkčný doplnok držiak na počítače, ktorý jednoducho priskrutkujete na spodnú stranu stolovej dosky. Počítač potom nezaberá miesto na podlahe, a taktiež to uľahčuje upratovanie.
  • Ak sa vám hromadia dokumenty na stole, vytvorte vertikálne úložné riešenie pomocou zásuvkových boxov na triedenie dokumentov a kancelárskych odkladačov. Každý priečinok si označte samolepkou, aby ste mali prehľad o skladovaných dokumentoch.

Problém celého pracoviska

„Udržiavanie poriadku na pracovnom stole je prospešné pre celé pracovisko, pretože v neporiadku na stole sa hromadí prach, čo negatívne ovplyvňuje alergikov alebo astmatikov,“ hovorí Nina Strandberg.

Ak si potrebujete vytvoriť svoj „osobný kútik“, skúste pridať malú vázu na kvety alebo pekný stojan na ceruzky, vytvorí príjemnú atmosféru a dodá osobný nádych. Zeleň pôsobí proti stresu, takže rastlina v kvetináči nie je zlý nápad.

Náš široký sortiment zaručuje, že si nájdete výrobky, ktoré vám budú vyhovovať. Ak máte otátku alebo potrebujete pomoc s výberom, kontaktujte nás - radi vám pomôžeme!

FAQ

Efektívny pracovný priestor by mal byť prispôsobený vašim pracovným úlohám. Veci, ktoré často používate, umiestnite na dosah, ale nezabudnite, že na ergonomickú prácu potrebujete správne podmienky a vybavenie.
Váš stôl môže mať osobný charakter, ale uistite sa, že na ňom máte prístup k často potrebným drobnostiam, ako sú napríklad papier, pero a poznámkový blok.
Váš pracovný priestor by vám mal prinášať úžitok, ale aj uľahčovať prácu, preto si vyberte produkty a predmety, ktoré potrebujete ku svojej každodennej práci.
Profesionálny ergonóm je človek, ktorý vám pomôže zorganizovať, upratať a vyčistiť váš pracovný priestor.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).