Vážite si svoje zdravie? Striedajte pracovné polohy!

Vážite si svoje zdravie? Striedajte pracovné polohy!

Vážite si svoje zdravie? Veríme, že áno. Sedenie v jednej polohe počas 8 a viac hodín denne nepriaznivo vplýva na Váš chrbát, ochabujú Vám svaly a zhoršuje sa celkové držanie tela.

V súčasnosti sa stále viac spoločností pridáva k trendu moderných a zdravých kancelárií a vymieňa svoj tradičný kancelársky nábytok za výškovo nastaviteľné stoly a aktívne stoličky.

Aké benefity prinášajú aktívne stoličky?

Sedenie na aktívnych stoličkách prináša so sebou radu zdravotných výhod:

  1. Posilňovaním brušných a chrbtových svalov si zlepšujeme držanie tela.
  2. Zapojením väčšieho množstva svalov spálime viac kalórií.
  3. Zlepšenie krvného obehu nás robí produktívnejšími.
  4. Vďaka prirodzenej polohe pri sedení sa uvoľňuje napätie v chrbte, čím znižujeme riziko bolestí chrbta z dlhého sedenia.

Naše telo teda môže byť zdravšie a silnejšie len vďaka striedaniu pracovných polôh.

Malými krokmi ku veľkým zmenám

Pamätajte, začať musíte postupne. S aktívnymi stoličkami by ste mali začať maximálne 1 hodinu denne. Telo si postupne zvykne na novú pracovnú polohu.

Nezľaknite sa, je totižto zvykom, že zo začiatku Vás budú bolieť svaly, ktoré ste doteraz zanedbávali. Aktívne stoličky teda používajte najskôr ako doplnok ku kancelárskym stoličkám a postupom času si zvyknete, ani nebudete vedieť ako :)

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).