Ergonomické stoličky - Ako sa naučiť aktívne sedieť

Sedením strávia mnohí z vás väčšinu dňa v práci, preto je v poslednej dobe stále viac ľudí s chorobami chrbta. Ak máte sedavé zamestnanie, mali by ste byť v pozore. Ste ohrození viac, než by sa mohlo zdať a organizmus dlhodobé sedenie dobre nerobí.

 

Jednou z príčin je nedostatok pohybu a jednostranné zaťažovanie chrbtice. Kancelárske stoličky a kancelárske kreslá môžu byť problém. Ak zle držíte vaše telo pri sedení môže to spôsobovať chronické bolesti chrbta, šije a nepríjemné bolesti hlavy. Tieto bolesti môžete odstrániť aktívnym sedením na správnej stoličke.

Varovný signál

Ak neviete, že sedíte nie úplne správne, mali by ste viac sledovať, čo vám vaše telo naznačuje. Už po dvadsiatich minútach zlej polohy sa spomalí cirkulácia krvi a necirkulovaná krv v nohách postupne začne vyrážať do chrbtice, kde vytvára veľmi nepríjemný tlak.

Tlak sa postupne zvyšuje a pôsobí na nervy v kostiach, chrupavkách, šľachách a svaloch, čo sa časom premení na bolesť, necitlivosť a brnenie. Tiež máte pod záťažou aj srdce a cievny systém.

Ak viete správne sedieť, v podstate je úplne jedno na akej stoličke sedíte. Ale najprv sa to musíte naučiť. Najvhodnejšie na celodenné sedenie sú nestabilné alebo ergonomické stoličky.

Na ergonomickej stoličke sa sedadlo hýbe, a práve vtedy sa telo dostáva do správnej polohy, kedy sa odľahčí chrbtica. Tieto špeciálne stoličky umožňujú pohyb sedacej časti do akejkoľvek strany, tým pádom nútia človeka zapájať pri sedení chrbtové a brušné svalstvo. Ak neustále posilňujete svalstvo bránite tak nesprávnemu držaniu tela, zároveň sa znižuje aj tlak na medzistavcové platničky.

Ergonomická stolička, ktorá vám umožní aktívne sedieť, sleduje pohyb vášho tela a tým vyrovnáva chrbticu a panvu a teda optimálne podporuje zdravé držanie tela.

Investícia sa vráti

Správne vybraná stolička vám bude slúžiť po mnoho rokov. Na začiatku vložená investícia sa vám vráti vďaka dobrému vplyvu na vaše zdravie. Problémy a bolesti sa po čase stratia a dobrá nálada vám bude pomáhať pri riešení problémov a neduhov počas celého dňa.

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).