Ako si vybrať správnu kancelársku skriňu?

Premyslené úložné priestory zvyšujú pracovný komfort a pohodu. Ale ako si vybrať tú správnu skriňu pre vaše potreby? V článku nižšie sa v 4 bodoch dozviete všetko, na čo by ste mali myslieť pri výbere novej skrine.

Materiál

Materiál definuje pre kancelárske skrine nielen ich vzhľad, ale aj ich funkčnosť. Tri klasické materiály s rôznymi charakteristikami sú laminát, dyha a oceľový plech.

Laminát - Laminátová skriňa predstavuje funkčné a cenovo dostupné riešenie pre každú kanceláriu. Laminát je bezúdržbový a vodoodpudivý. Povrch skrine je tvrdý, hladký a odolný voči poškriabaniu.

Dyha - Skrine vyrobené z dyhy majú tenkú vrstvu dreva, ktorá sa používa na povrchovú úpravu. Vďaka tomu, že je to prírodný materiál, dyhované skrine získavajú elegantný vzhľad s prirodzenými farebnými variáciami na povrchu.

Oceľový plech - Práškovo lakované kovové skrine sú vhodné do náročnejších pracovných prostredí, kde jednoducho potrebujete odolné kovové skrine. Ďalšou výhodou týchto skríň je nosnosť, ktorá často prevyšuje drevené skrine, čo ich robí ideálnymi napríklad do archívnych priestorov.

Interiér

Nastaviteľný interiér skríň umožňuje zmenu úložného priestoru podľa vašich potrieb. Vďaka posuvným alebo prídavným policiam si môžete úložný priestor jednoducho prispôsobiť. Niektoré skrinky môžu byť tiež vybavené šikovnými zarážkami alebo deliacimi priečkami, čo zvyšuje funkčnosť úložných priestorov.

Dvere

Pomocou bežných dverí rýchlo získate prehľad o celom obsahu, zatiaľ čo skrine s posuvnými dverami šetria priestor. Roletové skrine majú obe tieto výhody: môžu byť naplno otvorené, no dvere nezasahujú do priestoru. Ďalšou možnosťou je kombinovať otvorené a uzavreté úložné priestory. Potom môžete jednoducho skryť dôležité šanóny a hromady papiera a namiesto toho ukázať veci, na ktoré sa lepšie pozerá.

Okrem toho, veľa našich skríň disponuje uzamykateľnými dverami, vďaka ktorým získate bezpečnejšie úložné priestory. Zámok na kľúč je vhodný, ak bude skriňu používať iba jedna osoba. Elektronický kódový zámok je však praktický, ak bude kovovú skriňu využívať viac osôb, pričom nemusíte mať na pamäti, kto má aký kľúč.

Veľkosť

Pri rozhodovaní o veľkosti vašej skrine by ste mali brať do úvahy 2 faktory: Koľko máte dostupného priestoru v kancelárii a čo chcete v skrini skladovať. Ak máte k dispozícii veľkú miestnosť, skúste uložiť niekoľko nižších skriniek vedľa seba, čo môže predstavovať štýlovú alternatívu k vysokým kancelárskym skriniam. Na nižšie skrinky môžete uložiť napríklad vaše certifikáty, či rastliny a spríjemniť tak prostredie vašej kancelárie.

Ak však nemáte dostatok podlahového priestoru, riešením môžu byť vysoké kancelárske skrine, či vysoké policové regály.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).