Vybavenie škôlky od šatne po hrací kútik

Vybavenie škôlky od šatne po hrací kútik

Predškolské vzdelávanie je dôležitou súčasťou každodenného života detí a zamestnancov. Aký nábytok pre predškolské zariadenia je na trhu k dispozícii, aby ste čo najlepšie využili priestor? Usporiadaním podľa pedagogiky, zameraním sa na úložný priestor, výberom flexibilného nábytku pre škôlky sa materská škola stáva lepšou a zábavnejšou.

Poriadok v šatni materskej školy

Oblečenie veľkého počtu detí je potrebné uskladniť v obmedzenom priestore, čo si vyžaduje dômyselné riešenia. Vešiaky na oblečenie máme k dispozícii v mnohých rôznych prevedeniach. Aby šatňa napriek veľkému množstvu oblečenia a vecí vyzerala organizovane, dobrým riešením sú skrinky s dvierkami. Dvere, ktoré zostávajú odomknuté, uľahčujú proces, keď je potrebné veci vybrať alebo odložiť. Pánty s tichým zatváraním zabraňujú hlučnému buchnutiu dverí.

Vďaka mobilnému vešiaku na kabáty a topánky možno mokré vrchné oblečenie odložiť pred vchod, kým nie je úplne alebo čiastočne suché. Potom ho možno preniesť dovnútra bez toho, aby voda kvapkala na podlahu šatne.

Praktické a flexibilné vybavenie

Pre dobré prostredie na učenie je dôležité, aby bol nábytok v materskej škole flexibilný, ktorý môžete ľahko premiestňovať v závislosti od potrieb a činností. Stohovateľné stoličky sa dajú ľahko uskladniť a pri zmene potrieb miestnosti ich možno ľahko odstrániť. Šikovné úložné skrinky s rozkladacími doskami sa dajú použiť ako hrací stôl alebo tabuľa na kreslenie.

Vytvorte "miestnosti v miestnosti" pomocou paravánov, ktoré sú účinné aj na tlmenie zvuku. Použitie paravánov je dobrý spôsob, ako rozdeliť miestnosť na rôzne časti. Prispieva to k vytvoreniu dobrého prostredia na učenie.

Zameranie na správne skladovanie

V škôlke je často potrebný skrytý aj otvorený úložný priestor, čo si vyžaduje rôzne typy nábytku. Otvorené regály s plastovými boxmi a úložné skrine sú vhodné na hračky a materiály, ktoré musia byť ľahko prístupné, zatiaľ čo skryté úložné priestory alebo vysoké police sú vhodné na veci, ktoré nie sú potrebné každý deň. Využite steny miestnosti. Nástenné police šetria miesto, uľahčujú upratovanie a umožňujú využiť priestor pod nimi.

S detským nábytkom na hranie, stolmi pre aktivity a mäkkými hracími prvkami si deti môžu precvičovať jemnú motoriku a učiť sa a zároveň sa zabávať. Vďaka rôznym zónam aktivít môže prebiehať pokojná aj fyzicky aktívnejšia hra súčasne.

Útulné miesto na stretávanie

S nádherne mäkkým kobercom na podlahe sa celá miestnosť okamžite stane útulnejšou. Zároveň získate pohodlné miesto na stretávanie, ktoré je ideálne na hranie, spievanie a hlasné čítanie. Výhodou koberca je aj to, že úžasne pohlcuje zvuk a dodáva energiu s farebným nádychom. Nezabudnite si vybrať koberce s pogumovanou spodnou stranou, ktorá dobre priľne k podlahe, aby sa znížilo riziko pošmyknutia.

Dochádza vám miesto na pohovke? Potom vás môžu lákať rôzne pódiá a stupienky, ktoré sa dajú donekonečna meniť a používať na všetko od hrania až po rozprávanie príbehov. Dúfame, že sme vám poskytli inšpiráciu, ako zariadiť škôlku.

FAQ

Zvuk pohlcujúce zásteny a nástenné textílie s hravými vzormi sú účinné proti vysokej hladine hluku a slúžia aj ako dekorácia.
Vyberte si odolný nábytok, ktorý vydrží hru a kreativitu. Nízke police s otvorenými úložnými zásuvkami a skrinkami sú vhodné na veci, ku ktorým deti potrebujú ľahký prístup, zatiaľ čo uzamykateľné skrinky sú vhodné na veci, ktoré je potrebné uložiť na ťažšie prístupné miesto.
Vyberte si priestorovo úsporné police a vešiaky, ktoré sa dajú podľa potreby rozšíriť.

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).