Prečo by ste mali tráviť čas vonku?

Prečo by ste mali tráviť čas vonku?

Štúdia z roku 2018, ktorú vypracovala dizajnérska firma Ambius, zistila, že viac ako 60% zamestnancov pracujúcich v kancelárii Spojenom kráľovstve strávi menej ako 30 minút denne vonku, ak nepočítame dochádzanie do práce ¹.

Ak strávite aspoň svoju obednú prestávku vonku na čerstvom vzduchu, je to dobré pre vašu duševnú a fyzickú pohodu. Okrem toho, v prieskume spoločnosti Workthere, 36% opýtaných pracovníkov uviedlo, že prístup k terase počas ich obedňajšej prestávky by určite zvýšil ich produktivitu ².

Tak rozcvičte svoje nohy, choďte na čerstvý vzduch a odtrhnite sa od počítačovej obrazovky aspoň na chvíľu!

Znížte úroveň stresu

Jedným z najlepších spôsobov, ako zmierniť stres, je dostať sa von do prírody. Nielen, že Vás to dostane preč z kancelárie, ale príroda má regeneračný účinok na všetkých. Dokonca aj pohľad na prírodu z okna kancelárie môže pomôcť znížiť úroveň stresu!

Prechádzka v parku, či v prírode je najlepšou voľbou, no ani prechádzkou centrom mesta nič nepokazíte. Aspoň na 30 minút prestaňte myslieť na prácu, iba kráčajte a relaxujte. Po takejto krátkej pauze sa Vám určite bude pracovať lepšie :)

Zvýšte svoju mentálnu energiu

Nie je nezvyčajné, že trpíte mentálnou únavou spôsobenou dlhými hodinami strávenými sústredením sa na Vašu prácu. Prechádzka na čerstvom vzduchu počas obednej prestávky Vás postaví na nohy – budete sa cítiť energickejší a produktívnejší, čo Vám dodá energiu na popoludnie.

Počas svojho voľného času je dobré ísť na turistiku do prírody, čo Vám tiež pomôže mentálne si oddýchnuť od práce. Je dokázané, že úzkosť, depresia a ďalšie problémy mentálneho zdravia môžu byť zmiernené tým, že budete svoj voľný čas tráviť vonku, najmä ak to skombinujete s cvičením.

Ako tráviť viac času vonku počas pracovného dňa?

Snažte sa zdržiavať čo najviac na čerstvom vzduchu. Cez letné mesiace má väčšina reštaurácii terasy, kde môžete vychutnať svoj obed.

Choďte na malú prechádzku poobede: kombinácia cvičenia a čerstvého vzduchu Vám dodá energiu na celý deň.

Skúste usporiadať poradu počas prechádzania, napríklad v parku. Choďte proti prúdu - namiesto toho, aby ste sedeli pri rokovacom stole, zvážte, či by porady mohli konať vonku a vymaniť tak kolegov zo stereotypu.

Do práce na bicykli alebo peši – stále viac obľúbený trend, kedy zamestnanci prejdú celú alebo časť cesty na bicykli alebo pešo. Je to prospešné pre životné prostredie a aj pre vás - psychicky aj fyzicky!

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).