Aké jedlá obedujú Slováci počas pracovných dní najčastejšie?

O Slovákoch a ich stravovacích návykoch sa toho popísalo už veľa. V tomto článku sa budeme zaoberať jedlami, ktoré si najčastejšie doprajeme počas bežných pracovných dní na obed. Niektorí si jedlo nosia v krabičkách z domu, niektorí zasadnú za jedálenské stoly v školskom či firemnom stravovacom zariadení, a niektorí využijú denné menu v reštaurácii.

 

V nedeľu sú na slovenských stoloch bežné vyprážané rezne, kurací či hovädzí vývar, segedínsky guláš, sviečková či pečená kačica. Ale čo Slováci najčastejšie jedávajú počas pracovných dní na obed? Nesmrteľnou klasikou je vyprážaný syr. Post-komunistický prežitok, ktorý je stále veľmi obľúbený. Tiež moderné variácie ako hermelín či encián na viacero spôsobov.

 

Ľudia, ktorí pravidelne derú jedálenské stoličky či tie reštauračné, vám iste dosvedčia, že sa často stretávajú s rôznymi šalátmi. Či už miešanými alebo kuracími. Napríklad Caesar šalát nájdete doslova na každom rohu. Obľúbené sú aj kuracie prsia. Je to lacný variant pre mäsožravcov, sú chutné, zdravé (pokiaľ sú kvalitné) a dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov. Či ako vyprážaná verzia, na prírodno, soté alebo tradičný Cordon Bleu.

 

V posledných rokoch sa rozmohlo aj v rámci obedových menu podávanie pizze. Sýte a chutné jedlo, ktoré vás finančne nezrujnuje. Talianska klasika, ktorú keby začali servírovať aj v školách, môžu dokupovať stoličky do jedálne. Veľmi obľúbené sú aj cestoviny, najmä špagety a ich najrôznejšie verzie. Zo všetkých asi najviac “fičí” verzia Bolognese. Ľudia na obedy počas pracovných dní preferujú aj jedlá z bravčoviny.

 

Zaiste ste sa v predošlých riadkoch našli aj vy. Prieskumy hovoria jasnou rečou a práve spomínané jedlá sa podávajú na obedy počas pracovných dní na Slovensku najbežnejšie.

 

Ak sa chcete inšpirovať elegantným interiérovým riešením, prezrite si náš blog: Kompletné interiérové riešenie pre spoločnosť DB Schenker.

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).