Stratégia pre hybridnú prácu

Stratégia pre hybridnú prácu

Pripravili sme pre vás vzor stratégie, akú by ste mali zvoliť pre hybridnú prácu, teda kombináciu práce v kancelárii a práce z domácej kancelárie – home office. Táto forma práce naberá na popularite a s najväčšou pravdepodobnosťou tu s nami zostane. Pomocou nej môžete vytvoriť lepšie podmienky pre zamestnancov a prispôsobiť im tak spôsob práce, ktorý im vyhovuje.

Here is a template for creating a policy on hybrid work (a mix of both office work and remote work). With this, you can create better conditions and guidelines for your business and adapt it to the way of working that works for you. Fill it in or use it as a guide.

Úvod

Táto stratégia hybridnej práce tvorí základ toho, ako sa má vaša firma staviať k možnosti pracovať štýlom home office v kombinácií s klasickou prácou v kancelárii. V tejto časti definujte, čo sa vzťahuje na home office a prácu v kancelárii.

Účel a ciele stratégie

Objasnite účel a ciele stratégie hybridnej práce. Napríklad, aké dlhé obdobie bude platiť a na ktorých zamestnancov sa vzťahuje. Vytvorte štruktúru práce pre zamestnancov podľa ich požiadaviek a technického zabezpečenia. To v praxi znamená, kto bude mať kedy home office a kto pracovať v kancelárii, ako budú prebiehať stretnutia a podobne.
 

Základné informácie

Opis toho, čo je základom tejto stratégie. Zmenené pracovné metódy po pandémii, požadovaná flexibilita a rovnováha medzi prácou v kancelárii a home office.
 

Usmernenia a odporúčania pre hybridnú prácu

Tu môžete spísať aktualizované pravidlá o pevnom pracovnom čase pre efektívnu spoluprácu medzi kolegami. Je dobré mať svoj systém alebo online platformu, kde môžete zaznamenávať, ktoré dni je kto v kancelárii, napríklad pre hybridné stretnutia, spoločenské aktivity a rovnako budete mať prehľad o tom, kto má kedy home office.
 

Usmernenia a odporúčania pre bezpečné pracovné prostredie

Ako zabezpečiť inšpiratívne a príjemné pracovné prostredie uspokojením pohody, motivácie a výkonnosti zamestnancov.

Hodnotenie a následné opatrenia

Vysvetlite, ako budete sledovať dodržiavanie tejto stratégie, aby ste vyhodnotili jej účinnosť a zabezpečili, že ju budú dodržiavať zamestnanci aj manažéri.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).