Tipy! Ako zariadiť praktickú kanceláriu

Tipy! Ako zariadiť praktickú kanceláriu

Rozrástli ste sa v kancelárii, presťahovali ste sa alebo ste zmenili spôsob práce? Alebo je jednoducho čas odmeniť sa novým nábytkom? Nech už je dôvod výmeny kancelárskeho nábytku akýkoľvek, je potrebné mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré vytvoria efektívne pracovné prostredie, v ktorom sa zamestnanci cítia pohodlne.
Tipy pochádzajú od našich obchodných zástupcov Davida Hassela a Therese Östbyovej, ktorí pomáhajú firmám so zariaďovaním interiéru. Po vypočutí a analýze potrieb zákazníka prichádzajú s riešeniami, ktoré niekedy klientov prekvapia.

„Chceme zákazníkov prinútiť premýšľať nielen nad aktuálnymi, ale aj budúcimi potrebami“, hovorí Therese. V šikovne navrhnutej kancelárii môže kus nábytku časom získať nové využitie.
„Samozrejme, chceme predávať,“ hovorí David, „ale predovšetkým chceme vytvárať interiérové riešenia, ktoré zákazníkom pomôžu čo najlepšie využiť ich priestor.“

Praktický kancelársky nábytok v praxi

Výberom kancelárskeho nábytku, ktorý sa dá dlhodobo používať, ste investovali do udržateľnej kancelárie. Flexibilita a dizajn, ktorý dlho vydrží, je ekonomický aj praktický. Oplatí sa venovať čas premýšľaniu o tom, aký kancelársky nábytok bude z dlhodobého hľadiska fungovať najlepšie.

Nezabudnite sa pozerať dopredu

Nekupujte rovnaký typ nábytku, aký už máte, ale novší. Rozmýšľajte inak. Čo potrebujete dnes - a čo by ste mohli potrebovať zajtra? Ak plánujete rozšírenie, možno budete potrebovať umiestniť ďalšie pracovné miesta do existujúceho priestoru. Vtedy je dobré byť flexibilný.

Tipy pre prakticky zariadenú kanceláriu

  • Zbavte sa obrovských stolov. Menšie pracovné plochy môžu uvoľniť miesto na iné veci - napríklad na pohodlné sedenie. Menšie stoly tiež umožňujú umiestniť viac pracovných miest na rovnakom priestore.
  • Viac využívajte rokovacie stoly. Nedovoľte, aby počet zamestnancov určoval veľkosť rokovacieho stola. Stôl vyberajte podľa počtu ľudí, ktorí sa zvyčajne zúčastňujú na stretnutiach. Okrem toho sa rokovací stôl môže používať nielen na porady, ale aj počas obedov alebo ako ďalšie pracovné miesto.
  • Majte rovnaké stoličky vo viacerých miestnostiach. Ak si vyberiete rovnaký typ stoličky do jedálne aj do rokovacej miestnosti (a možno aj do oddychovej miestnosti), budete mať pri organizovaní veľkého stretnutia so zákazníkmi jednotné usporiadanie. Praktické a štýlové.
  • Rozdeľte miestnosť pomocou úložného nábytku. Úložné skrine sú ideálnym deliacim prvkom miestnosti. Ak majú posuvné dvere, dajú sa otvoriť aj pri nedostatku miesta, zatiaľ čo obsah skrín zostane skrytý. Ak si vyberiete úložné skrine ako súčasť radu, môžete kombinovať skrine a police rôznych výšok a vytvoriť v kancelárii jednotný štýl.
  • Vytvorte priestor na neformálne stretnutia. Použite samostatné kreslá alebo pohovky v kombinácii s malými konferenčnými stolíkmi a vytvrote priestor ideálny na neformálne stretnutia a príjemné prestávky na kávu.
  • Zvoľte si jednotnú farebnú schému. Ak je to možné, využívajte jeden druh dreva a jednu farbu. Týmto spôsobom nič nepokazíte ani do budúcna, keď budete potrebovať premiestniť kus nábytku z jednej miestnosti do druhej.
  • Investujte do dobrých kancelárskych stoličiek. Existuje jeden kus nábytku, pri ktorom by ste nikdy nemali robiť kompromisy: kancelárske stoličky. Nesprávne sedenie spôsobuje mnoho problémov, preto je dôležité mať stoličky, ktoré pomáhajú zamestnancom správne sedieť. Nábytok na aktívne sedenie s dobrou ergonómiou môže mať veľký vplyv na zdravie zamestnancov - a ich výkonnosť.
  • Význam jedálne. Spokojnosť zamestnancov sa určite zvýši, ak je k dispozícii chladnička s mrazničkou, mikrovlnná rúra, dobrý kávovar a príjemný jedálenský nábytok, pri ktorom sa môžu zdržiavať počas prestávok. Myslite aj tu na flexibilitu a vytvorte multifunkčnú miestnosť.
  • Nepodceňujte prirodzené svetlo. Len málo vecí je pre našu pohodu dôležitejších ako prístup k prirodzenému svetlu. Dobré svetlo prispieva aj k nižším nákladom na osvetlenie. Keď máte k dispozícii priestor, premýšľajte preto o tom, ako svetlo dopadá do miestnosti. Snažte sa umiestniť väčšinu pracovných miest čo najbližšie k oknám.
  • Znížte hladinu hluku. Open space kancelárie sa často vyznačujú vysokou hladinou hluku, ktorú možno ľahko eliminovať pomocou paravánov a akustických panelov. Výber stolových paravánov je cenovo dostupné riešenie, ktoré okrem ochrany pred nežiaducim hlukom poskytuje aj určité súkromie.
  • Myslite na kvalitu a záruku výrobku. Pri výbere nábytku myslite dlhodobo. Nákup od renomovaného dodávateľa, ktorý ponúka záruku na výrobok, stojí spočiatku viac, ale ak to vyhovuje vášmu rozpočtu, neváhajte. Investícia do kvality vám ušetrí budúce problémy a z dlhodobého hľadiska je najvýhodnejšia.
  • Všetko od jedného dodávateľa. Mnohé nábytkárske spoločnosti ponúkajú lepšie podmienky, čím je objednávka väčšia. Preto sa môže oplatiť nakupovať všetok kancelársky nábytok na jednom mieste. Dodávateľ, ktorý má pod kontrolou váš nákupný strop, vám môže navrhnúť aj alternatívy nábytku a výrobkov, ktoré by vám samým nenapadli.

Zútulnite kanceláriu

Dekorácie sú potrebné aj na to, aby kancelária nepôsobila sterilne a nudne. Tie vyberajte ako posledné, až keď je všetko ostatné na svojom mieste. Väčšina ľudí trávi na pracovisku veľa času, preto je dôležité kanceláriu aj útulne zariadiť. Nie je dobré to však s výzdobou preháňať, ide predsa o firmu, ktorá by mala pôsobiť profesionálnym dojmom.

Na útulnosti pridá niekoľko dekoratívnych obrazov. Nebojte sa ich zoskupiť na jednej stene, aby ste dosiahli čo najlepší efekt. Ak sú obrazy rôznych veľkostí, zvyčajne vyzerá najlepšie, ak ich zavesíte za stredovú líniu. Veľké obrazy vyniknú najlepšie, keď sú zarovnané pri spodnom okraji.

Zopár zelených rastlín a jemné dekoratívne osvetlenie v blízkosti oddychového kútika vytvoria útulnú oázu pre chvíle oddychu. Niekoľko dobre zvolených dekorácií na správnom mieste má skvelý efekt. Veľa šťastia pri zariaďovaní!

FAQ

Dôležité je mať v kancelárii ergonomické pracovné miesto s nastaviteľnou výškou kancelárskej stoličky a stola a priestor na odkladanie materiálov. Dbajte na dostatočné osvetlenie. Nebojte sa pridať závesy a koberce, aby ste stlmili zvuk a zútulnili miestnosť.
Prístupnosť kancelárskych priestorov znamená, že by mali slúžiť ako pracovisko pre osoby so zníženou pohyblivosťou alebo schopnosťou orientácie a pre alergikov.
Medzi kancelárskym nábytkom musí byť vzdialenosť najmenej 70 cm, aby medzi nimi mohla osoba bez problémov prejsť. Aby bolo možné otočiť invalidný vozík, zvyčajne sa vyžaduje plocha široká aspoň 150 cm.
Podľa Švédskeho úradu pre pracovné prostredie sa v kanceláriách s otvoreným pôdorysom a zasadacích miestnostiach zvyčajne vyžaduje výška miestnosti aspoň 2,7 metra. V bunkových kanceláriách, malých zasadacích miestnostiach a miestnostiach na rozhovory obvykle stačí 2,4 metra.
Kancelársky nábytok, ako sú kancelárske stoličky a stoly, by mal byť ergonomický. Jedným z tipov je vybrať si vhodný nábytok pre celú kanceláriu, aby sa hodil aj do iných miestností pri prípadnej rekonštrukcii.

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).