Buďte aktívnejší aj v kancelárii

Buďte aktívnejší aj v kancelárii

Po prvé: Čo sa skutočne skrýva pod pojmom aktívna kancelária? V našich očiach je to kancelária, ktorá je navrhnutá pre zamestnancov. Pracovné prostredie, kde ergonomický nábytok uľahčuje zmenu pracovnej polohy a aktivuje Vaše telo.

Aktívna kancelária pomáha všetkým zamestnancom cítiť sa lepšie - počas pracovného dňa i po ňom. Jednoduché, nie?

Cvičenie v kancelárii

Faktom je, že naše telá potrebujú pohyb. Ten im môžeme jednoducho dopriať aj počas dňa v kancelárii. Ako?

Použitím aktívneho nábytku ako sú napríklad výškovo nastaviteľné stoly, nastaviteľné rokovacie stoly, balančné stoličky, sedlové stoličky, aktívne stoličky a podložky pod nohy pre prácu v stoji.

Vďaka tomuto nábytku môžete byť aktívni po celý pracovný deň.

Striedajte pracovné polohy viackrát denne

S elektrickým nastaviteľným stolom môžete striedať polohy medzi sedením a státím tak často, ako chcete. Počas sedenia však potrebujete kvalitnú kancelársku stoličku, ktorú by ste si mali vedieť prispôsobiť Vášmu telu. Základom je prispôsobenie výšky sedadla a sklonu operadla, no pozor ak sedíte počas dňa 4 a viac hodín, vtedy odporúčame vybrať si kancelársku stoličku s nastavením sklonu sedadla, vzdialenosti sedadla od opierky chrbta, s oporou pre spodný chrbát, tiež vybavenú opierkami rúk.

 

Ďalšou alternatívou je mať 2 stoličky. Klasickú kancelársku ergonomickú stoličku a aktívnu sedlovú stoličku alebo balančnú loptu. Tieto stoličky aktivujú svaly Vášho telesného jadra, vďaka čomu si dokážete zlepšiť držanie tela bez zbytočnej námahy. Dokonalá kombinácia.

Návod na výber tej správnej stoličky sme pre Vás spísali v článku Ako vybrať kancelársku stoličku.

Ešte lepšou voľbou je mať výškovo nastaviteľný stôl a každú hodinu sa na pár minút postaviť. Tým posilňujete svoje svaly a pálite viac kalórií. Postavte sa podložku pod nohy, na ktorej sa Vám bude stáť oveľa príjemnejšie ako rovno na zemi.

Ak sa na to cítite, môžete skúsiť vymeniť svoju klasickú stoličku za kľakačku.

Plná aktivita aj na stretnutiach

Výškovo nastaviteľný rokovací stôl má veľa výhod, z ktorých môžu ťažiť všetci účastníci stretnutia. Výskum ukazuje, že pri práci v stoji lepšie spolupracujeme a sme kreatívnejší v porovnaní so sedením. Okrem toho sa zvyšuje miera našej koncentrácie, takže stretnutia sú kratšie a efektívnejšie. Ak sú potrebné dlhšie stretnutia, jednoducho stlačením tlačidla znížite výšku stola a usaďte sa.

Atraktívny zamestnávateľ

V aktívnej kancelárii by malo byť jednoduché zmeniť pracovnú polohu. Časté zmeny pracovnej polohy posilňujú svaly, vďaka čomu sa zlepšuje krvný obeh. Čo je najdôležitejšie, aktívna kancelária podporuje zdravie a prináša výhody hlavne z dlhodobého hľadiska.

Krásny dizajn interiéru oživí pracovné prostredie. Avšak pracovné prostredie by malo odrážať aj to, aké hodnoty zastávate Vy a Vaši kolegovia, čo ste dosiahli a kam smerujete. Celkovo posilňuje imidž Vašej spoločnosti ako atraktívneho zamestnávateľa, čo uľahčí nábor talentovaných zamestnancov v budúcnosti.

 

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).