Kompletné interiérové riešenie pre spoločnosť DB Schenker

Kompletné interiérové riešenie pre spoločnosť DB Schenker

DB Schenker ponúka globálne dopravné, skladovacie a logistické riešenia. V AJ Produkty sme mali na starosť kompletnú rekonštrukciu ich pobočky vo švédskom Malmö, od návrhu riešenia, cez výber použitých materiálov a produktov, až po konečnú realizáciu.

Vytvorili sme nové kancelárske priestory, kde nájde svoje miesto až 100 zamestnancov, ďalej zasadacie miestnosti a taktiež priestrannú a modernú jedáleň. Z novej oddychovej miestnosti môžu zamestnanci popri popíjaní kávy vidieť, ako sa na dopravníkových pásoch v sklade vychystávajú tisícky balíkov každý deň.

"Už dávno sme potrebovali oboje: renováciu aj rekonštrukciu našich priestorov", hovorí Malin Gejde, QRE manažér spoločnosti DB Schenker.

Renovácia sa uskutočnila v troch etapách v spolupráci s architektkou Lindou Kärrstedt. Pred rekonštrukciou pracovali zamestnanci v malých samostatných kanceláriách, kde už bol kancelársky nábytok zastaralý. Teraz je väčšina pracovníkov vo väčších open space kanceláriách so škandinávskym dizajnom v bielej a béžovej, čo pozitívne ovplyvnilo svetelnosť celej kancelárie.

Akustické riešenie

"Vzhľadom na to, že väčšina našich zamestnancov nebola zvyknutá pracovať v open space kanceláriách, zníženie hluku zohrávalo významnú rolu. Najťažšou úlohou pre AJ Produkty bolo vytvoriť kanceláriu tak, aby sa minimalizovala hlučnosť, no zároveň podporila spolupráca a zmysel pre komunitu medzi zamestnancami“, vysvetľuje Malin.

 

Na vyriešenie problému s hlukom sme v AJ Produkty vytvorili inovatívne a jedinečné riešenie. Akustické panely s tmavošedou povrchovou úpravou sme pripojili k zadnej časti bielych kancelárskych skriniek, ktoré zároveň rozdeľovali priestor v open space kancelárii. Akustické panely znižujú hluk pozadia a zároveň pôsobia ako elegantné interiérové detaily, ktoré zvýrazňujú moderný severský dizajn.

Zameranie na stretnutia a spoločenské priestory

Ďalšou z požiadaviek DB Schenker bolo vytvorenie a zariadenie viacerých zasadacích miestností a spoločenských priestorov. V AJ Produkty sa nám podarilo zariadiť všetky zasadacie miestnosti a dokonca sme vyvinuli špeciálne riešenie vo forme veľkého výškovo nastaviteľného rokovacie stola s barovými stoličkami. Nový rokovací stôl je ideálny pre aktívne stretnutia a od rekonštrukcie priestorov DB Schenker sa stal súčasťou hlavnej produktovej rady Modulus!

„Jeden z našich zamestnancov mal nedávno aktívne stretnutie postojačky v inej spoločnosti. Túto myšlienku si veľmi pochvaľoval, pretože bol veľmi proaktívny a plný nápadov počas stretnutia. Sme radi, že ste v AJ Produkty našli riešenie, ktoré splnilo naše najväčšie očakávania“, hovorí Malin.

Pestrofarebná jedáleň

Malin nám prezradila, že jej obľúbenou súčasťou nového pracoviska je veľká jedáleň. Je priestranná s vysokými stropmi a veľkými bielymi stolmi obklopenými modernými stoličkami v zelených a žltých odtieňoch. Veľa nábytku v priestoroch spoločnosti sme zámerne vybrali v podobnej farebnej schéme na vytvorenie jednotného vzhľadu.

„Všetko je premyslené do najmenších detailov a cez celé pracovisko prechádza nenápadná červená línia," hovorí Malin.

V miestnosti na oddych sa nachádzajú pohodlné lehátka a vysoké barové stoličky s výhľadom na sklad, kadiaľ chodia po dopravníku tisíce balíkov každý deň.

„Nové zariadenie je pre nás obrovskou podporou, pretože staré pracovisko vyzeralo už veľmi unavene, je teraz oveľa krajšie a my sme veľmi spokojní s realizáciou od AJ Produkty", hovorí Malin.






dbschenker6.jpg

dbschenker7.jpg

dbschenker8.jpg

dbschenker9.jpg

dbschenker10.jpg

dbschenker11.jpg

dbschenker12.jpg