Príbehy úspešných: MTA - zamestnanci sú na prvom mieste

Príbehy úspešných: MTA - zamestnanci sú na prvom mieste

V tomto článku si môžete prečítať viac o našom partnerovi, spoločnosti MTA. MTA je rýchlo rastúcou stavebnou firmou, s ktorou spolupracujeme už niekoľko rokov. Všetko však začalo jedným projektom, ktorým sme sa zapísali do pamäte zakladateľov MTA.
Jednou z najrýchlejšie rastúcich švédskych stavebných spoločností je MTA so sídlom v Halmstade v juhozápadnom Švédsku. MTA sú začiatočné písmená mien zakladateľov Mats Johansson, Tommy Zryd a Andreas Granberg. Títo traja muži sa rozhodli ísť do vysoko konkurenčného odvetvia na vlastnú päsť.

Keď začali na jar roku 2010, boli kolegovia vo veľkej, celoštátnej stavebnej spoločnosti. Nemali sa na čo sťažovať: mali dobré pracovné miesta, kolegovia ich rešpektovali a boli obľúbení aj medzi zákazníkmi. Mats, ktorý je zodpovedný za plánovanie výstavby, vysvetľuje, prečo to urobili. „Mali sme super pracovné miesta, no nevyhovovala nám firemná kultúra. Avšak v takej veľkej organizácii jednoducho nebolo možné zmeniť základné procesy. Nakoniec sme sa spojili a padlo hlavné rozhodnutie založiť vlastnú spoločnosť. Cítili sme, že môžeme dokázať viac."
Cieľom hneď od začiatku bolo stať sa jedným z hlavných hráčov na regionálnom stavebnom trhu. Napriek tomu trio nezačalo naháňať projekty priamo, ale vylepšilo svoj podnikateľský plán. Cieľom bolo od základov budovať firemnú kultúru založenú na príjemnom pracovnom prostredí a spokojnosti zamestnancov.

Jednoducho sme založili firmu, v ktorej by sme chceli sami pracovať. Elegantné, príjemné a dobre premyslené pracovné prostredie je dôležité, aby sa zamestnanci cítili v práci príjemne. Vďaka tomu sú efektívnejší a produktívnejší a robia kvalitne odvedenú prácu. Navyše u nás chce pracovať stále viac talentovaných ľudí."

Náš interný slogan „Konečne pondelok" sa nám zatiaľ úspešne darí dosiahnuť. Spoločnosť MTA totiž získala ocenenie ako jeden z "najlepších zamestnávateľov vo Švédsku". Toto prestížne ocenenie získala už piaty rok po sebe (od 2014 do 2018). Ocenenia sú udeľované na základe rozhovorov so zamestnancami, ktoré uskutočnila spoločnosť Great Place to Work ®.

Odvtedy v AJ Produkty zabezpečujeme pre MTA komplexné interiérové riešenia vždy, keď je to potrebné. V tom istom roku, keď sme dokončili zariadenie kancelárie centrály MTA v Halmstade, otvorili svoju druhú kanceláriu, tentokrát vo Varbergu vzdialeného iba 50 kilometrov severne.

Na kompletné zariadenie kancelárie našej druhej pobočky sme nehľadali na žiadnych ďalších dodávateľov. Opäť sme oslovili profesionálov na interiérové riešenia v AJ." hovorí Mats.

Pre MTA sme dodávali napríklad výškovo nastaviteľné stoly, kancelárske stoličky, aktívne balančné stoličky, rôzne stolové lampy, či iné osvetlenie pracovných miest, veľké rokovacie stoly a konferenčné stoličky do zasadacích miestností, jedálenské stoly a stoličky, či barové stoly so stoličkami.

O rok neskôr sa celý proces zopakoval pri ďalšom rozšírení MTA. Tentokrát išli na juh a kanceláriu číslo tri otvorili v Helsingborgu.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).