Bez DPH
Doprava zadarmo pri nákupe nad € 30
14 dní na vrátenie tovaru
Možnosť platby na faktúru
Záruka 7 rokov
Jedáleň zariadená ako miesto pre komunitu a pozitívny zážitok z jedla

Jedáleň zariadená ako miesto pre komunitu a pozitívny zážitok z jedla

Miesto na oddych, ale aj príležitosť na spoločenské stretnutia - školská jedáleň je miestnosť, kde sa stretávajú žiaci aj učitelia, preto treba pri zariaďovaní myslieť na deti aj dospelých. V medzinárodnej škole Dibber v Sollentune sme spolu s učiteľmi, riaditeľom a odborníkom na stravovanie, vytvorili optimálny priestor pre zdravie, pohodu a komunitu.
Jeremy Brooks je riaditeľom medzinárodnej školy Dibber vo švédskom meste Sollentuna a jednou z jeho hlavných priorít bolo vytvoriť v novej školskej jedálni miesto s pokojnou atmosférou, kde by sa deti aj dospelí mohli zregenerovať a zabaviť. A podľa neho je na deťoch vidieť, že si novú jedáleň naozaj vážia.
 „Hlavným rozdielom, ktorý sme si všimli počas prvých dní bolo, že deti boli veľmi nadšené a šťastné, pretože to bolo úplne nové prostredie. Teraz však vidíme, že nová jedáleň na ne pôsobí upokojujúco, pretože si na ňu už lepšie zvykli.“
Andreas Broman, učiteľ spoločenských vied na tejto škole, súhlasí s tým, aký vplyv má na deti. Myslí si, že žiaci sú teraz v triede pokojnejší, keď sa najedli, a je vidieť, že sa počas obeda dokázali viac uvoľniť.
Podávanie výživného a chutného jedla deťom v škole je mimoriadne dôležité pre ich zdravie a pohodu. Výskum ukazuje, že kvalitný a vyvážený školský obed môže ovplyvniť koncentráciu a schopnosť detí učiť sa, ale aj ich správanie. V škole Dibber sa snažia ponúknuť žiakom výživné a chutné jedlo, aby podporili ich zdravie a pohodu. V kombinácii s novo zariadenou jedálňou chceli posunúť zážitok z obeda o krok ďalej.
Rickard Lundberg je zodpovedný za koncept správneho stravovania a verí, že príjemná atmosféra vytvára vhodné podmienky pre dobrú chuť do jedla.
 „Obedujeme každý deň a prostredie, v ktorom obedujeme je tiež dôležitou súčasťou samotného jedla. Príjemné prostredie pri jedle pomáha otvoriť rozhovory. Dobrá pohoda by mala byť niečím, na čo sa môžeme tešiť, “ hovorí.