4 tipy, ktoré vám pomôžu pri zariadení domácej posilňovne

4 tipy, ktoré vám pomôžu pri zariadení domácej posilňovne

Domáce fitness predstavuje skvelý spôsob, ako si udržať kondíciu a povzbudiť sa ku každodennému cvičeniu. Pre väčšinu z nás už základné vybavenie posilňovne postačuje na zlepšenie fyzickej kondície. Pripravili sme pre vás niekoľko jednoduchých tipov, ako si zariadiť domácu posilňovňu, ktorá bude vyhovovať aj pokročilejším užívateľom.

1. Užitočné vybavenie nemusí byť drahé

Ak cvičíte doma, priestor je určite dôležitým faktorom. Avšak na efektívne cvičenie a udržanie kondície nepotrebujete veľké posilňovacie stroje. Týchto päť kusov posilňovacích zariadení nezaberie vo vašej domácnosti takmer žiadne miesto.

  • Jednoručné činky sú obľúbennou voľbou na precvičenie všetkých svalových partií. V súčasnosti sú populárne aj nastaviteľné jednorúčky, pri ktorých je pridávanie a uberanie váhy na činke oveľa jednoduchšie. 

  • Kettlebell - obľúbený nástroj všetkých, ktori milujú crossfit. Cvičenie s kettlebellom je väčšinou dynamické a efektívne na zlepšenie sily a kondície.

  • Rezistenčné gumy na cvičenie nazývané aj odporové gumy na cvičenie sú výborným pomocníkom na nielen na priame cvičenie, ale rovnako pomôžu na uľahčenie zhybov na hrazde alebo kľukov na bradlách. 

  • Ab roller alebo ako mnohí vravia „to koliesko na cvičenie brucha“ patrí k tým ťažším cvikom na silný stred teda.

  • Švihadlo. Skákanie na švihladle patrí k jedným z najefektívnejších kardio cvičení!

2. Ak sa chystáte investovať do jedného väčšieho zariadenia, dobrou voľbou je stacionárny bicykel

Stacionárny bicykel je často prvou vecou, ktorú si ľudia kupujú na cvičenie na doma. Je to preto, že je cenovo dostupný, pomerne ľahký a nezaberá príliš veľa miesta. Mnohé modely sa totiž dajú po použití zložiť. Veľkou výhodou je, že ho môžu používať ľudia všetkých úrovní fyzickej zdatnosti. Môžete si nastaviť odpor tak, aby vyžadoval väčšiu alebo menšiu námahu, a šliapať rýchlosťou, ktorá vám vyhovuje. V našej ponuke nájdete stacionárny bicykel prispôsobený pre prácu v kancelárii.

3. Máte málo miesta? Skombinujte home office s domácou posilňovňou!

Dve najväčšie výzvy pri zriaďovaní domácej posilňovne sú náklady a priestor. Vybavenie domácej posilňovne môže byť veľmi drahé a často je aj veľmi rozmerné. To znamená, že vaše možnosti môžu byť obmedzené, ak nemáte vyhradenú na cvičenie voľnú izbu alebo garáž. Jedným zo spôsobov, ako to obísť, je spojiť posilňovňu s home officom a byť aktívny počas celého pracovného dňa. To sa vám môže podariť výberom aktívneho kancelárskeho nábytku ako napríklad aktívne stoličky či výškovo nastaviteľný stôl, ktoré vás udržia v pohybe počas práce a po práci môžete tento priestor využiť na náročnejšie cvičenie s vlastnou váhou.

Na začiatok je vhodnou voľbou balančná lopta, ktorú dokáže využiť nielen na aktívne sedenie, ale aj na široké spektrum cvikov posilňujúcich stred tela. Ďalším krokom môže byť kúpa stacionárneho bicykla na prácu v kancelárii alebo bežiaceho pásu. Hlavnou úlohou týchto jednoduchých cvičení je udržiavanie tela v pohybe. Celodenné sedenie je na základe viacerých štúdií pre naše telo škodlivé a preto je nutné, aby sme menili pracovné polohy a boli aktívny aj počas práce.

4. Nezabúdajte na podložky na ochranu podlahy

Podložky na jogu sú veľmi všestranné. Okrem jogy ich môžete použiť aj na pilates alebo ako obyčajnú podložku na cvičenie, na ktorej sa vám bude cviciť ľahšie ako na koberci v obývačke. Nech už vykonávate akékoľvek cvičenie, budete potrebovať určitú oporu a ochranu pred tvrdou podlahou. Samotná joga je naozaj jednoduchá aktivita, ktorú môže doma vykonávať každý. Zlepší nielen vašu fyzickú kondíciu, ale je účinná aj na zníženie stresu a úzkosti. Na internete je k dispozícii množstvo videí, vďaka ktorými môže začať s cvičením jogy každý.

Pri výbere vybavenia do domácej posilňovne bude výber podlahy pravdepodobne na jednom z posledných miest, ale je naozaj dôležité zaobstarať si správnu podložku na cvičenie. 

Bez ohľadu na to, aký typ cvičenia si doma vyberiete alebo aké máte vybavenie, pravidelné cvičenie výrazne prispeje k vášmu fyzickému aj duševnému zdraviu. Buďte aktívni aj počas pracovného dňa, vyjdite si na prechádzku, naháňajte deti po záhrade... akýkoľvek pohyb pomôže!

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).