5 tipov pre úspešný návrat do klasickej kancelárie

Päť tipov pre úspešný návrat do klasickej kancelárie

Ak ste dlhší čas pracovali z domu a vraciate sa do kancelárie, bolo by dobré premyslieť niekoľko vecí, ktoré môže vaša spoločnosť urobiť pre bezproblémový návrat, napríklad vylepšiť kancelárske pracovné prostredie. Tu je niekoľko tipov pre úspešný návrat do kancelárie.

1. Nepodceňujte sociálne interakcie

Zistite, aké aktivity vašich kolegov zaujímajú a bavia a nájdite niečo, čoho sa môžu zúčastniť všetci. Zábavná aktivita opakujúca sa každý týždeň alebo mesiac prinesenie kolegom niečo, na čo sa môžu tešiť. Takéto teambuldingy posilnia medziľudské vzťahy a tímového ducha. Ak je navyše táto aktivita naplánovaná v kalendári všetkých zamestnancov, stáva sa prirodzenou súčasťou pracovného týždňa.
 

2. Vylepšite kanceláriu nábytkom, ktorý reprezentuje budúcnosť kancelárskych priestorov

Návrat do kancelárie môže byť pre firmu výzvou z pohľadu nových potrieb zamestnancov. Viac menších zasadacích miestností, oddychová (lounge) zóna na kreatívne stretnutia a moderný kancelársky nábytok predstavujú niekoľko spôsobov, ako uspokojiť nové potreby, ktoré vznikli v dôsledku zmien pri vykonávaní pracovných povinností. Ak nemáte k dispozícii dostatok otvoreného priestoru na vytvorenie takéhoto prostredia, priestor môžete jednoducho rozdeliť pomocou podlahových paravánov.

3. Ponúknite flexibilitu

Veľkou zmenou pri návrate do kancelárie je, že nemáte takú flexibilitu ako pri práci z domu. Jedným zo spôsobov, ako to riešiť, je ponúknuť väčšiu flexibilitu pracovného času, aby vaši zamestnanci mohli lepšie zladiť svoj pracovný a osobný život. Napríklad poskytnutie dvoch hodín pružného pracovného času ráno medzi 8:00 a 10:00 a dvoch hodín popoludní medzi 16:00 a 18:00. Tým sa zníži stres zamestnancov s osobnými povinnosťami, ako je napríklad starostlivosť o deti, bez toho, aby sa znížil počet hodín, ktoré skutočne strávia v práci.

4. Priebežne vyhodnocujte

Dávajte pozor na to, čo sa deje na pracovisku. Získavajte priebežne spätnú väzbu od zamestnancov, aby ste získali lepšiu predstavu o tom, čo im chýba. Vďaka tomu môžete prispôsobiť a uspokojiť ich nové a existujúce potreby. Pýtajte sa na všetko od pracovnej pohody cez kancelársky nábytok a vybavenie až po školenia, čím dokážete budovať lojalitu zamestnancov a rovnako budete atraktívnym zamestnávateľom pre potenciálnych zamestnancov.
 

5. Spoločenská etiketa a komunikácia

Zabezpečte jasnú komunikáciu týkajúcu sa očakávaní na pracovisku a vytvorte firemné kódexy, ktoré sa dajú ľahko dodržiavať. Či už ide o klasickú prácu alebo ako majú prebiehať porady, usmernenia a jasná štruktúra sú užitočné a potrebné pre príjemné pracovné prostredie v kancelárii.