Nový rok - nové interiérové trendy

V posledných rokoch trávime v práci stále viac času a naše kancelárie sa začínajú podobať na domovy. Často sa pokúšame vytvoriť si v práci útulnú, domácu atmosféru, kde môžeme pracovať pohodlne a v kľude. Preto čoraz viac ľudí vyhľadáva trendy v zariaďovaní domácností aj napriek tomu, že sa chystajú na prerábanie kancelárie. Aké budú hlavné trendy v tomto roku? A ako ich môžete využiť vo svojej kancelárii? Naša dizajnérka Elin Bassander André Vám prináša jedinečné rady a tipy na tie najhorúcejšie interiérové trendy roku 2017, ktoré jednoznačne stoja za zváženie.

Kedysi biele steny zaplavujú tmavé farby

Studená biela a sivé odtiene sa v tomto roku menia na tmavšie, teplejšie farby s novým, exkluzívnym nádychom. Najmä tmavozelená a vínová, ale aj farby ako tmavofialová, tmavomodrá a hnedá s rôznymi tmavšími odtieňmi budú podľa Elin veľmi populárne. Vyskúšajte spojiť viaceré odtiene tej istej farby, ako napríklad machovo zelené steny s ďalšími doplnkami v inom odtieni zelenej. Dobrým nápadom je taktiež vytvoriť kontrast farieb, ako vínovú s oranžovou alebo ružovou. Čo ak máte v kancelárii biely nábytok? Nevadí, tohtoročná farebná paleta sa dá skvele spojiť aj so svetlými odtieňmi.

Trendom bude tzv. „Art Deco“, bohémsky a industriálny štýl

Rok 2017 sa bude niesť v duchu interiérového dizajnu v štýle Art Deco. Predstavte si luxusné materiály ako zamat a hodváb, kovové detaily, grafické vzory a tmavé farby v kontraste s jasnými odtieňmi. Bohémsky štýl s rôznymi vzormi a živými farbami je taktiež populárny. Tento štýl charakterizuje osobnosť a kreativitu. Predstavte si napríklad zariadenie v štýle sedemdesiatych rokov s detailami, autenticitou, prírodnými materiálmi ale aj keramikou.

 

Industriálny štýl ako trend je na trhu už dlho, ale teraz prichádza v novej, vylepšenej verzii. Je agresívnejší a surovejší, inšpirovaný napríklad aj grafitmi. Na druhej strane tu ale nájdete aj prvky so športovým nádychom. „Začnite s menej výraznými farbami ako tmavošedá v kontraste s lámavými tieňmi, ako krikľavo červená a neónovými farbami“- radí Elin.

Veľký rozdiel v malých detailoch

Nemáte možnosť rekonštruovať, vymeniť nábytok, či premaľovať steny? Nevadí, kanceláriu môžete zariadiť trendy interiérovým príslušenstvom. Je to naozaj rýchly spôsob, ako vynoviť pracovné prostredie a priniesť do interiéru nový nádych. Všeobecne sa riaďte podľa kontrastov. Skombinujte lesklé a matné kovy, surové a opracované materiály s rôznymi povrchmi a textúrou. Ak chcete vytvoriť útulnejšiu atmosféru, rohože sú určite jedna z prvých vecí, ktoré by ste mali vymeniť.

Príroda v kancelárii

Vytvorte miesto v kancelárii pre veľké rastliny. Nielenže prispievajú ku krajšej, viac energickej atmosfére, ale taktiež Vám v kancelárii zlepšujú vzduch. Ak Vás kvetinový trend zaujal, môžete do kancelárie zvoliť rôzne tapety s nenútenými, prírodnými vzormi. Pre tých, ktorí hľadajú menej výrazný dekor, menšie terárium s rastlinami vie byť naozaj efektným interiérovým detailom. Alebo prečo nevytvoriť pocit lesa vo vašej kancelárii? Zelený mach pôsobí ako prírodný zvlhčovač vzduchu a dokonca dokáže aj absorbovať nadmerný hluk.

 

Interiérové trendy sa často menia. Ak sa radi dočítate viac o našej realizácii trendy kancelárie, prečítajte si náš článok Ako zariadiť trendy kanceláriu.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).