Vytvorte miesto pre kreativitu a pohodu

Vytvorte miesto pre kreativitu a pohodu

Ľudia sú od prírody spoločenské bytosti, ktoré vyhľadávajú komunitu. Je dokázané, že spolu sme silnejší, lepší a navyše kreatívnejší. Miesta, ktoré nás spájajú, práca, škola alebo verejné priestory, sú preto veľmi dôležité pre našu pohodu a úspech.

Miesto na výmenu skúseností a znalostí

Kancelárie sú dnes viac ako len pracovné stoly a školy sú viac ako len školské lavice. Sú to miesta, kde sa ľudia stretávajú a trávia spolu čas. Dobre navrhnutý priestor na spoluprácu poskytuje príležitosť ľuďom s rôznymi skúsenosťami, vzdelaním a zázemím, aby sa stretli, vymenili si vedomosti a skúsenosti a zabavili sa.

Taká jednoduchá vec ako napríklad sedací nábytok, môže mať obrovský vplyv na to, ako sa cítime a ako spolu komunikujeme. Pomocou pohoviek alebo lounge nábytku vytvoríte oddychový priestor v miestnosti  vhodný pre spoluprácu a neformálne rozhovory. To posilňuje súdržnosť medzi kolegami v práci a vytvára pocit spolupatričnosti. 

Prečítajte si viac o rade modulárnych pohoviek VARIETY

Efektívnejšia tímová práca v správnom prostredí

Brainstorming nápadov je prospešný, pretože sa pri ňom zohľadňuje viacero názorov, čo má okrem sociálneho aspektu aj pozitívny vplyv na efektivitu. Čím viac spolupracujeme, tým viac sa medzi nami buduje dôvera, vďaka ktorej dokážeme lepšie riešiť problémy. Najlepšie nápady často vznikajú na iných miestach ako za pracovným stolom, napríklad v jedálňach, oddychových zónach alebo vo výťahu. Je to však najmä počas konverzácie s ostatnými! 

Preto je dôležité sa hýbať sa. Skúste si urobiť prestávku, na chvíľku odísť od stola, doplniť energiu alebo vyskúšať nové prostredie na prácu s iným osvetlením, inými zvukmi atď. Ako ľudia máme tendenciu vyberať si spoločenské priestory s pekným výhľadom, pretože v krásnom prostredí sa cítime dobre. 

Správny nábytok podporuje kreativitu

Spoločné priestory by mali byť príjemné a zároveň trochu živé. Mali by sme sa v nich cítiť  uvoľnene „ako doma“. Dynamický nábytok prebúdza naše zmysly a súčasne podnecuje kreativitu. Pohovka v rôznych tvaroch, sedenie v rôznych úrovniach a všestranné taburetky sú len niektoré možnosti, ako môžete miesto stretnutia oživiť a vytvoriť priestor na skvelú spoluprácu.

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).