Ako presvedčiť svojho šéfa, aby Vám kúpil výškovo nastaviteľný stôl?

Ako presvedčiť svojho šéfa, aby Vám kúpil výškovo nastaviteľný stôl?

Prečo celý deň v práci sedieť, keď môžete stáť? Pravdepodobne ste už počuli veľa pozitívnych ohlasov na výškovo nastaviteľné stoly a chceli by ste mať svoj vlastný. Všetci však vieme, aké ťažké môže byť presvedčiť vedenie spoločnosti na zakúpenie nových stolov.

Ako teda môžete presvedčiť svojho šéfa, aby vám kúpil nový stôl, aj keď máte kancelárske stoly v dobrom stave?

Povedzme si pravdu, každý šéf pozerá na výkon, kvalitu odvedenej práce a peniaze. Prinášame Vám 4 silné argumenty, vďaka ktorým určite dosiahnete svoje:

1. Spočítajme si to!

Podľa štúdie Business Insider zamestnanci, ktorí mali k dispozícii výškovo nastaviteľné stoly, vykázali o 10% vyššiu produktivitu v porovnaní s obdobím, kedy ich nevyužívali (Business Insider, 2013 ¹).

Viac o práci v stoji a produktivte si môžete prečítať v našom článku Lepšia pracovná morálka zvyšuje produktivitu.

Povedzme, že svojej spoločnosti zarobíte 100 000 eur za štvrťrok. S 10% nárastom produktivity spoločnosti zarobíte ďalších 10 000 eur za 3 mesiace! To už je dostatočný finančný obnos na pokrytie nákladov na elektricky výškovo nastaviteľný stôl.

To určite upútalo pozornosť vášho šéfa, však? No tam to nekončí.

 

2. Menej práceneschopnosti

Približne 137 miliónov pracovných dní bolo podľa údajov Národného štatistického úradu vo Veľkej Británii považovaných za dni práceneschopnosti z dôvodu chorôb a zranení, čo predstavuje viac ako 4 dni na zamestnanca (The Guardian, 2017 ²).

Druhým najčastejším dôvodom práceneschopnosti boli bolesť chrbta, bolesť v oblasti krku a horných končatín a iné ťažkosti svalov a kostí, ktoré predstavovali 22,4% z celkového počtu (The Guardian, 2017 ²).

Výškovo nastaviteľný stôl môže pomôcť pri bolestiach chrbta zlepšovaním držania tela a cirkulácie krvi.

Sedenie po celý deň tiež výrazne zvyšuje riziko všetkých druhov chronických ochorení, obezity, rakoviny a srdcových chorôb (New Republic, 2014 ³). Naše telá nie sú určené a prispôsobené na dlhé sedenie, a preto to spôsobuje veľa zdravotných rizík (Geraci Spine a Sports, 2015 ⁴). Stručne povedané, využívaním výškovo nastaviteľného stola môžete zlepšiť svoje zdravie a znížiť tak pravdepodobnosť ochorenia a maródky.

 

3. Vyššia kreativita, menej stresu

Pracujete v kreatívnom prostredí alebo v stresovej práci, ktorá vyžaduje, aby ste vždy boli perfektní a neomylní? Státie počas práce môže byť odpoveď: výškovo nastaviteľné stoly mali priamy vplyv na zlepšenie nálady a zvýšenie tvorivosti (Fast Company, 2016 ⁵).

 

4. Sledujte trendy

Stále viac firiem, od začínajúcich podnikov až po veľké korporácie ako Facebook, Google a HubSpot, ponúka zamestnancom možnosť používať vysoké stoly na státie popri svojej tradičnej pracovnej stanici.

 

Vedeli ste, že výškovo nastaviteľné stoly od AJ Produkty, môžete tiež používať ako obyčajné stoly? To znamená, že nemusíte mať 2 stoly – svoj starý stôl môžete predať a použiť peniaze na nový, kvalitný výškovo nastaviteľný stôl.

 

Taktiež nezabudnite na protiúnavovú podložku pod nohy, aby sa Vám stálo o niečo ľahšie a možno aj kancelársku alebo aktívnu stoličku na občasné posadenie sa.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).