Tipy, ako vybrať správne pracovné stoly do kancelárie

Tipy, ako vybrať správne pracovné stoly do kancelárie

Kancelársky stôl už dávno nie je len obdĺžniková doska so štyrmi nohami. Ak si kladiete otázku: „Ale ako sa mám medzi tými všetkými stolmi vyznať a vybrať si ten správny pracovný stôl nielen podľa vlastného vkusu, ale aj z hľadiska ergonómie a vhodnosti pre moju prácu? V článku vám poradíme, na aké parametre sa pri výbere pracovného kancelárskeho stola zamerať a ako vybrať ten správny pre vašu prácu.
Kancelária s výškovo nastaviteľnými stolmi

Koľko času denne trávite za písacím stolom?

Hodina alebo celý deň?
Koľko času strávite za pracovným stolom v priemere za deň? Ak je to len približne hodina, stôl nemusí byť honosný ani veľký, postačí jednoduchý kancelársky stôl s pevnou výškou. Na druhej strane, ak na ňom budete pracovať od rána do večera, mali by ste viac dbať na formát, kvalitu, dizajn a funkčnosť.

Veľkosť stolovej dosky
Čo potrebujete mať pri práci okolo seba? Ak je to veľa vecí, napríklad stolový počítač aj notebook a ďalšie kancelárske príslušenstvo k pracovnému stolu, mali by ste si samozrejme vybrať veľkú pracovnú dosku. Ak však bude stôl slúžiť len na notebook a jeden zakladač, môžete ísť s veľkosťou dole, čím zostane viac miesta pre ostatné veci v miestnosti.

Výber správneho tvaru stola

Výškovo nastaviteľné stoly s rovnou doskou sú priestorovo úsporné a často sa používajú v otvorených kanceláriách alebo na pracoviskách s obmedzeným priestorom. Ďalšou výhodou týchto klasických stolov je, že sa dajú umiestniť v rôznych formáciách v strede miestnosti a ľahko oddeliť paravánmi alebo priečkami.

Výškovo nastaviteľné rohové stoly sú skvelé pre ťažko zariaditeľné priestory. Sú obzvlášť vhodné do viacúčelových miestností, pretože priestor v strede miestnosti môže zostať voľný. Taktiež vám konštrukcia stola umožňuje viac sa priblížiť k stolu pri práci, čím získate ergonomicky správnu pracovnú polohu s dobrou oporou rúk.
Två personer i möte vid ett hörnskrivbord
Stôl s vykrojením
Práca v kancelárii

Pevný alebo výškovo nastaviteľný stôl?

Klasické kancelárske stoly s pevnou výškou
Ak si vyberiete pevný stôl, mali by ste si vybrať taký, aby sedel na vašu výšku. Keď si sadnete, vaše ruky by mali byť schopné oprieť sa o dosku stola približne v 90-stupňovom uhle a vaše chodidlá by mali spočívať na podlahe, pričom stehná a lýtka by mali zvierať uhol 90 stupňov. Takto získate najergonomickejšiu polohu pri sedení.

Výškovo nastaviteľné stoly
Sedavé zamestnanie je jedným z najväčších zdravotných rizík súčasnosti a dôsledkom toho, že dlhé pracovné dni pred počítačom sa stali normou. Našťastie sa tomu dá čeliť viacerými spôsobmi - voľba výškovo nastaviteľného stola je jednou z možností.

Pravidelné striedanie pracovných polôh je dokonalým spôsobom, ako udržiavať svoje telo pri práci v pohybe. Výškovo nastaviteľný stôl je investíciou do zdravia pre všetkých so sedavou prácou.

Vyberte materiál a farbu pre váš kancelársky stôl

Výber materiálu, z ktorého bude váš stôl netreba podceniť. Mnohým sa páčia stoly z masívu, ktoré síce majú nadčasový dizajn, no na druhej strane sú drahé, ťažké a ľahko ich poškodíte na povrchu. Kovové stoly sa už vyznačujú vysokou životnosťou, no pôsobia chladne - a to by sme sa vám asi v kancelárii nepáčilo.

Naše kancelárske stoly majú odolný a ľahko udržiavateľný laminátový povrch. Väčšina modelov je k dispozícii vo viacerých farbách, napríklad v brezovej, bukovej, dubovej, šedej, čiernej a bielej. V niektorých prípadoch si môžete vybrať aj farbu konštrukcie stola.

Rohový stôl

Praktické kancelárske príslušenstvo

U nás nájdete aj ďalšie praktické riešenia, vďaka ktorým bude vyzerať vaše pracovné miesto presne podľa vašich predstáv.

Tím ajprodukty.sk odporúča:

  • Rohový stôl FLEXUS je u našich zákazníkov veľmi obľúbený. Vďaka veľkej rohovej doske stola máte dostatok miesta na všetko, čo počas pracovného dňa potrebujete, a môžete striedať pracovné polohy, pretože stôl FLEXUS je výškovo nastaviteľný.
  • Kancelársky stôl NOMAD je cenovo dostupný stôl menších rozmerov. Stôl NOMAD je taktiež výškovo nastaviteľný, aby ste si zabezpečili ergonomicky správne pracovné prostredie.
  • Multifunkčný stôl ATTUNE zaberá minimum miesta. Dá sa výškovo nastaviť manuálne bez elektrickej energie, takže sa nemusíte starať o káble a zásuvky. ATTUNE je rovnako užitočný doma ako na pracovisku.
  • Štýlový rohový stôl NOVUS môžete umiestniť samostatne do rohu miestnosti a využiť tak nevyužitý priestor. Môžete tiež usporiadať niekoľko stolov spolu v strede miestnosti a vytvoriť tak peknú pracovnú skupinu.
  • Jedným z našich tipov je zakúpiť si hotovú kancelársku zostavu, ktorá bude skvele fungovať. Kancelárska zostava: Stôl FLEXUS + stolička WATFORD obsahuje multisynchrónnu kancelársku stoličku a výškovo nastaviteľný stôl s káblovými priechodkami a žľabom.
Elektricky výškovo nastaviteľný stôl s bielou doskou
Stôl FLEXUS
339,- €
Malý stôl s praktickou policou na ukladanie
Stôl NOVUS
209,- €

Máte otázky? Spýtajte sa nás!

Vďaka našej širokej ponuke si ľahko nájdete kancelársky alebo počítačový stôl, ktorý vám bude vyhovovať, nech ste ktokoľvek. Ak potrebujete pomôcť s výberom, vždy nás môžete kontaktovať - radi vám pomôžeme!



Obľúbené produkty

FAQ

Stôl by mal byť dostatočne hlboký na to, aby medzi monitorom a vašimi očami bolo minimálne 50 cm.
Bežná výška štandardných kancelárskych stolov je 71 až 75 cm. Ľudia, ktorí sú oveľa vyšší alebo nižší ako je priemerná výška, môžu potrebovať výškovo nastaviteľný stôl, vďaka čomu budú môcť sedieť v optimálnej pracovnej polohe.
Umiestnite stôl kolmo k oknu tak, aby svetlo dopadalo na stôl z boku. Jasné denné svetlo by malo byť možné odcloniť napríklad žalúziami.
Ak máte sedavé zamestnanie, je pre vaše zdravie dobré striedať pracovné polohy. Okrem toho si môžete nastaviť výšku pri sedení tak, aby ste si zabezpečili ergonomickú pracovnú polohu.
Rohový stôl poskytuje viac priestoru pre vaše pracovné materiály a mnohí ho považujú za pohodlnejší ako klasický rovný stôl. Rohové písacie stoly sú k dispozícii s pravou alebo ľavou doskou.
Aby ste mohli pohodlne sedieť a stáť, potrebujete zvyčajne 85-100 cm.
Vzdialenosť medzi vašimi vami a monitorom by mala byť 50 až 80 cm.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).